Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ondrakrajcik Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 3. 2014, 22:00:29
Chtěl bych se zeptat na takový začátečnický dotaz.
V programu DataModeler (vím, že to není uplně profi nástroj, ale učili sme se s ním ve škole) jsem si namodeloval databázi. Vygeneroval jsem sql skript pro vytvoření databáze a na endoře v phpMyAdmin jsem klikl na záložku SQL, zde lze vložit sql skript a nechat ho se vykonat. Vložil jsem tam vygenerovaný skript z dataModeleru. Vyskočila chyba a ukazovala hned na asi 3tí řádek. #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'VARCHAR2 (25) NOT NULL , password VARCHAR2 (32) NOT NULL , role ' at line 10 Skript jsem vygeneroval pro Oracle Database 11g a problém je asi v tom, že endora používá jinou verzi, ale nikde jsem nenašel kterou verzi používá. V datamodeleru jsem vygeneroval i skripty pro všechny ostatní verze ale vždy to skončilo chybou. Máte s tím někdo zkušenosti? |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 9. 3. 2014, 22:09:51
ondrakrajcik:
„Skript jsem vygeneroval pro Oracle Database 11g a problém je asi v tom, že endora používá jinou verzi“ Ne jinou verzi, ale jinou databázi. Konkrétně MySQL. |
||
ondrakrajcik Profil * |
#3 · Zasláno: 9. 3. 2014, 22:27:51
Aha, díky. Do teď jsem si myslql že databáze od oracle = MySQL
Znáte nějaký kvalitní modelovací program na databáze? Hlavně bych tam uvítal co nejvíce možností databází, pro které lze vygenerovat skript. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0