Autor Zpráva
opsidiam
Profil
Dobry den mam problem ako mam posielat a primat udaje z mysql napriklad chcem aby mal hrac nejaky prijem surovin a aby sa to zapisalo do DB a ked bude nieco stavat tak by mu to odpocitalo ako na to?? lebo niesom profesional ohladom mysql a ak by ste boly taky dobry tak by som poprosil aspon cast z php scriptu dakujem velmy pekne
Kajman
Profil
Jakou databázi používáte, jaká je struktura tabulek a v čem programujete?

Obecně se změna hodnoty v řádku řeší přes příkaz update.

update nazevTabulky
set    mnozstvi = mnozstvi - 10
where  idUzivatele = 42 
       and idSuroviny = 7
Joker
Profil
opsidiam:
Nerozumím moc otázce.
Pro správu dat v databázi slouží SQL, konkrétně pro vkládání dotazy INSERT, pro výběr dotazy SELECT a pro změnu dotazy UPDATE.
Ale soudě podle druhého dotazu to zhruba znáte.

Takže zkusím trochu věštit, že dotaz se týká reprezentace hodnot, které se průběžně mění.
Např. Uživatel má nějaký stav čehosi a každou minutu mu přibude 1 a nějaké jiné akce mu zase ubírají.

To lze udělat tak, že to ve skutečnosti nebudu každou minutu přičítat, ale budu si evidovat, kolik se přičítá a kdy jsem aktualizoval naposledy. A aktuální stav si vypočítám a uložím až ve chvíli, kdy ho potřebuji vědět.

Například: Uživatel dostává třeba +1 bod za každou minutu. Mám uloženo, že v 0.00 měl 200 bodů. Uživatel se přihlásí v 8.20 a potřebuji mu zobrazit stav bodů.
Takže si zjistím, že má +1 za minutu, poslední změna byla před 8h 20m = 500 minutami a tehdy měl 200 bodů. Takže mu přičtu těch 500, zobrazím mu 700 a uložím si, že v 8.15 měl 700.
Pak v 8.30 zase přijde a utratí 100 bodů. Zjistím, že má +1 za minutu, kromě toho mu chci odečíst 100, poslední aktualizace byla v 8.20 (před 10 minutami) a tehdy měl 700.
Takže udělám 700 + 10 - 100 = 610 a poslední aktualizace v 8.30.
A tak dále.
opsidiam
Profil
joker presne to ale ja moc neovladam tieto skripty na mysql do php tak ak by si bol dobry tak by som poprosil aspom nejake zaklady na to dakujem inak za radu kajman je to dobry zaklad ale potrebujem tam vlozit to co napisal joker lebo ja som z toho duty
peta
Profil
Mysql je program, ktery bezi mimo php. Php ma funkce, kterym s nim komunikuje. Je treba se prihlasit k mysql, pozadas o udeje, odhlasis se (pripadne odhlaseni provede obvykle php samo). Mysql vrati jakysi shluk udaju, ktery dalsi php funkce dekoduje do pole.

Viz treba takovyto priklad
http://peter-mlich.wz.cz/web/mysql/pr/mysql_priklad.txt
- na zacatku se prihlasi mysql_connect
- zvolim si databazi, ze ktere chci cerpat udaje mysql_select_db. Db si muzes predstavit jako adresar na disku. V databazi mas pak tabulky, ktere vypadaji podobne jako v excelu, orientovane do radku a sloupcu. tabulky si muzes predstavit jako soubory ve slozce.
- pomoci mysql_query pak vytahuji z db data pomoci sql prikazu, kteremu mysql rozumi
Typicky prikaz je treba SELECT * FROM tabulka, vyber radky z tabulky "tabulka", pro ktere plati... (ale podminka WHERE tam neni, takze vsechny radky; * znamena vsechny sloupce)
Pokud tam zadnou tabulku nemas, tak ji musis vytvorit (vetsinou se to dela pres phpmyadmina). Pokud tam nemas vlastni db, tak ji musis vytvorit (vetsinou se to dela pres admin rozhrani hostingu).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: