Autor Zpráva
Haar
Profil
Zdravím,
mám dotaz na někoho, kdo dané věci rozumí mnohem lépe než já. Mám dva weby, resp. doménu a subdoménu. Oba mají vlastní databázi, ovšem doména jede na wordpressu a subdoména na php skriptu. Potřebovala bych, aby měli stejnou databázi uživatelů. Dalo by se to nějak udělat? Ať se nemusí registrovat a přihlašovat dvakrát...
Díky moc za případné odpovědi.
Amunak
Profil
Haar:
Ano, to je možné, pokud vám to někdo naprogramuje. Zachovat přihlášení by asi bylo obtížnější, ale autentifikovat uživatele té subdomény podle tabulky uživatelů wordpressu by neměl být moc velký problém. Ten PHP skript si prostě bude údaje tahat z tabulky uživatelů WP místo své vlastní.
Smekac
Profil
Zdravím,
mám podobný problém, provozuji 3 weby u jednoho poskytovatele. První web je v podstatě hlavní a prezentuje veškerý sortiment který nabízíme. Zbylé 2 se orientují podle oblasti, jeden je .ru a druhý .pl, potřebuji aby ty 2 podřadné weby se připojily na databázi u hlavního webu a vytáhly jen ty produkty co se mají zobrazit. Problém u mě nastává s připojením těch dvou webů na hlavní databázi, nedaří se mi připojit, je to vůbec možné ? pozn, nejedná se o domény 3. řádu, všechny jsou 2. řádu. Děkuji za reakce.
Davex
Profil
Hlásí to nezdařené připojení k databázi nějakou chybu?

V podstatě nezáleží na tom, zda weby běží na stejném hostingu nebo o jaké domény se jedná. Může to být třeba tím, že weby běží na různých webserverech a databáze je na každém webserveru přístupná jen lokálně.
Smekac
Profil
Hlásí to, že se nelze připojit k databázi. Dá se ten přístup k databázi někde nastavit, případně když bych požádal provozovatele webhostingu.
Amunak
Profil
Smekac:
Zeptejte se a webhostingu, jak to mají nastavené. Často bývá přístup zvenku zakázaný. Alternativa by pak byla mít na hlavním webu nějaké API, přes které by se data dala vytáhnout.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: