Autor Zpráva
Sxmanek
Profil
Zdravím, narazil jsem na takový menší problém.
Mám dvě tabulky.
1. ID_Objednavky | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena
2. ID_Objednavky | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena
a teď potřebuji přetáhnout data z první tabulky do druhé. Jediné co mě napadlo, že bych sloupce z první tabulky nějak spojil a ve výsledku by to vypadalo např. takto.
ID_Objednavky | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena
    12               5               3         1000
    12               10              5         20000

Nevíte někdo jak to takhle spojit. Nebo i návrh na jiné řešení. Děkuji
juriad
Profil
Tedy chceš data z obou tabulek najednou. Nějak nechápu duplicitní sloupce v první tabulce.
(SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu, Objednany_pocet, Cena FROM tabulka1)
UNION ALL
(SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu, Objednany_pocet, Cena FROM tabulka2)

Obvykle však není dobrý nápad rozdělovat data stejné povahy do různých tabulek.
Sxmanek
Profil
jedna objednávka obsahuje více objednaného zboží a každé to zboží má vlastní sloupce(ID | Pocet | Cena) a já potřebuji:

Zadána 1. tabulka:
ID_Objednavky | ID_Produktu1 | Objednany_pocet1 | Cena1 | ID_Produktu2 | Objednany_pocet2 | Cena2...popřípadě další produkty

Potřebuji do 2.tabulky naimportovat data z 1.tabulky:
ID_Objednavky | ID_Produktu1 | Objednany_pocet1 | Cena1 |
ID_Objednavky | ID_Produktu2 | Objednany_pocet2 | Cena2 |
......
ID_Objednavky | ID_Produktu5 | Objednany_pocet5 | Cena5 |
juriad
Profil
Sxmanek:
Tak to máš blbý. Tohle databáze neumí. Už definice první tabulky znásilňuje podstatu databází.
Můžeš leda data vytáhnout pomocí PHP (bavíme-li se o MySQL a PHP) a následně data vložit do druhé tabulky.

Ale možná Kajman přijde s nějakým úžasným řešením, které by nikoho jiného nenapadlo.
Sxmanek
Profil
To s tím UNION ALL je přesně to co potřebuji akorát nezobrazuji ze dvou tabulek, ale pouze to z té první.
(SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu, Pocet, Cena FROM tabulka1)
UNION ALL
(SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu2, Pocet2, Cena2 FROM tabulka1);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0