Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Sxmanek Profil |
Zdravím, narazil jsem na takový menší problém.
Mám dvě tabulky. 1. ID_Objednavky | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena 2. ID_Objednavky | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena ID_Objednavky | ID_Produktu | Objednany_pocet | Cena 12 5 3 1000 12 10 5 20000 Nevíte někdo jak to takhle spojit. Nebo i návrh na jiné řešení. Děkuji |
||
juriad Profil |
Tedy chceš data z obou tabulek najednou. Nějak nechápu duplicitní sloupce v první tabulce.
(SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu, Objednany_pocet, Cena FROM tabulka1) UNION ALL (SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu, Objednany_pocet, Cena FROM tabulka2) Obvykle však není dobrý nápad rozdělovat data stejné povahy do různých tabulek. |
||
Sxmanek Profil |
#3 · Zasláno: 3. 5. 2014, 12:59:37
jedna objednávka obsahuje více objednaného zboží a každé to zboží má vlastní sloupce(ID | Pocet | Cena) a já potřebuji:
Zadána 1. tabulka: ID_Objednavky | ID_Produktu1 | Objednany_pocet1 | Cena1 | ID_Produktu2 | Objednany_pocet2 | Cena2...popřípadě další produkty Potřebuji do 2.tabulky naimportovat data z 1.tabulky: ID_Objednavky | ID_Produktu1 | Objednany_pocet1 | Cena1 | ID_Objednavky | ID_Produktu2 | Objednany_pocet2 | Cena2 | ...... ID_Objednavky | ID_Produktu5 | Objednany_pocet5 | Cena5 | |
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 3. 5. 2014, 13:03:42
Sxmanek:
Tak to máš blbý. Tohle databáze neumí. Už definice první tabulky znásilňuje podstatu databází. Můžeš leda data vytáhnout pomocí PHP (bavíme-li se o MySQL a PHP) a následně data vložit do druhé tabulky. Ale možná Kajman přijde s nějakým úžasným řešením, které by nikoho jiného nenapadlo. |
||
Sxmanek Profil |
#5 · Zasláno: 3. 5. 2014, 13:12:08
To s tím UNION ALL je přesně to co potřebuji akorát nezobrazuji ze dvou tabulek, ale pouze to z té první.
(SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu, Pocet, Cena FROM tabulka1) UNION ALL (SELECT ID_Objednavky, ID_Produktu2, Pocet2, Cena2 FROM tabulka1); |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0