Autor Zpráva
grimword
Profil
Tabulka je UTF8, ale data tam byly uloženy jako 1250 (myslím si). Pokud je vypisuji na web - vše v pořádku.

Ale pokud se dívám to PHPmyAdmina nebo chci data exportovat, tak se zobrazují následně: Å¡esti úžasných dnech opÄ›t vrátíme.

Potřebuji ty data v databázi nějak zachránit - vzhledem k tomu, že na web jdou vypsat v pořádku, tak to lze zachránit. Jak?
Zechy
Profil
1. Má stránka i databáze stejné kodování? UTF-8 + utf8, windows-1250 + cp1250, ...
2. Nastavuješ při připojení k databázi znakovou sadu přenosu?
mysql_query("set names utf8");
// nebo
mysql_set_charset("utf8");
Kajman
Profil
grimword:
Zkuste udělat export databáze s nastavením kódováním výstupu na latin1. Výsledný soubor zkontrolujte, zda je v cp1250 (nebo jiné kódování, ve kterém jsou webové stránky). Pokud ano, změňte na jeho začátku set names z latin1 na cp1250 a zkuste ho naimportovat na testovací stroj.
grimword
Profil
Děkuji za rady. Více méně přesně to jsem už zkoušel.

Vyřešil jsem to tak, že jsi si přes PHP nechal vygenerovat data ve strukturovaném formátu, v jakém je export databáze. Starou jsem smazal a nová data jsem importoval.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0