Autor Zpráva
Sighi
Profil
Dobrý den,
řeším takovou "drobnost", ale bohužel nikde na webu se mi nepodařilo najít řešení.

Mám webovou galerii. Každá kategorie má svojí tabulku. V té tabulce pak existují jedinečné ID záznamů.
(nejsem si jist vhodností tohoto systému, ale bohužel už je to tak z historických důvodů a těch dat a tabulek už je tam na předělání hodně).

Udělal jsem si teď výpis posledních zobrazených fotek.
Mimo jiné se do těchto záznamů ukládá sloupec s "tabulkou kategorie" a sloupec s "ID" dané fotky v té tabulce.
Pomocí group by dokážu omezit pouze na výpis jediného záznamu pro danou fotku (i když byla otevřena vícekrát). Chtěl bych však zobrazit počet otevření dané fotky. A tady jsem bohužel narazil. použitím jednoduchéhou Count vede k tomu, že mi to spočte všechny fotky z "tabulky kategorie" nebo všechny fotky se shodným ID (ale z různých tabulek) - tj. v obou případech špatné číslo.
Unikátnost záznamu je zajištěna právěkombinací těchto dvou sloupců.

Díky za pomoc.
Kajman
Profil
Zkuste
count(distinct sloupec1, sloupec2)

A mít pro každou kategorii vlastní tabulku je opravdu nevhodné.
Sighi
Profil
Díky. Pomohlo. Sice to nebylo přímo ono, ale nakoplo mně to, jak to vyřešit. Víceméně stačilo seskládat ten dotaz jinak, než byly varianty co mě napadly. Díky.

Struktura databáze. Vím o tom, bohužel je celý web "dělaný na koleně" a to na dost blbuvzdornou úroveň (z pohledu uživatelů a správců, zdrojáky raději nikomu neukazuju, mohli by chudáci zešedivět :) ) včetně možnosti jakýchsi "servisních" zásahů bez nutnosti mých zásahů. A představa procházet a upravovat všechny tyhle fce mě lehce řečeno děsí.
Ještě jednou díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: