Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kesaj Profil |
#1 · Zasláno: 30. 5. 2014, 17:03:33
Zdravím Vás.
Mám spravený cez php výpis z mysql databáze, kde mám iba stĺpce : Meno, Priezvisko, Pocet, Datum pomocou php potom zobrazujem výsledky: <? $start = date("Y-m-d", strtotime($_GET['datum_od'])); $end = date("Y-m-d", strtotime($_GET['datum_do'])); $spojeni=mysql_connect("xxx","xxx","xxx"); $co= "SELECT * FROM piestany_zapad WHERE datum BETWEEN '$start' AND '$end'"; /*WHERE datum BETWEEN '$start' AND '$end'*/ /*SELECT * FROM piestany_zapad WHERE datum >= CURDATE() ORDER BY datum*/ $navrat=mysql_db_query("d20271_live", $co, $spojeni); echo("<table border=\"1\">"); for ($i=0;$i<mysql_num_fields($navrat); $i++){ echo("<td><strong>".mysql_field_name($navrat, $i)."</strong></td>"); } while (list($priezvisko, $meno, $pocet, $datum) = mysql_fetch_row($navrat)){ echo("<tr><td>$priezvisko</td><td>$meno</td><td>$pocet</td><td>$datum</td></tr>"); } $sql = "SELECT SUM(Pocet) AS CelkovyPocet FROM piestany_zapad WHERE datum BETWEEN '$start' AND '$end'"; $vysledek = MySQL_Query($sql); echo ("</table>"); if ($vysledek) { while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)) { print("<h2> Celkovy pocet: ".$zaznam[0]."</h2>"); print("<p>".$zaznam[1]."</p>"); } } else { print("Nepodarilo sa pripojit k databaze."); } ?> výsledok mi potom zobrazuje v tabuľke: <table border="1"><td><strong>Meno</strong></td><td><strong>Priezvisko</strong></td><td><strong>Pocet</strong></td><td><strong>Datum</strong></td><tr><td>david</td><td>vidlicka</td><td>1</td><td>2014-05-30 00:42:13</td></tr><tr><td>Martin</td><td>Jašek</td><td>25</td><td>2014-05-30 16:06:19</td></tr><tr><td>martin </td><td>jašek</td><td>100</td><td>2014-05-30 16:33:07</td></tr></table><h2> Celkovy pocet: 126</h2> potreboval by som pri tabuľke spraviť nasledovné: pri každom riadku, aby bol krížik, ktorý by spravil drop column, teda vymazal riadok z databazy ... šlo by také niečo spraviť: Ďakujem za rady. |
||
kesaj Profil |
#2 · Zasláno: 1. 6. 2014, 19:26:08
Skúsim to lepšie popísať.
SQL mi vracia cez php takúto tabuľku : vytvoril som si tam teda tlačítko "Vymazať záznam" a potreboval by som, aby mi vymazalo riadok z tabuľky ... Posielam kód spolu s tlačítkom: <? $spojeni=mysql_connect("xxx","xxx","xxx"); $co= "SELECT * FROM piestany_zapad WHERE datum >= CURDATE() ORDER BY datum"; $navrat=mysql_db_query("d20271_live", $co, $spojeni); echo("<table border=\"1\">"); for ($i=0;$i<mysql_num_fields($navrat); $i++){ echo("<td><strong>".mysql_field_name($navrat, $i)."</strong></td>"); } while (list($priezvisko, $meno, $pocet, $datum) = mysql_fetch_row($navrat)){ echo("<tr><td>$priezvisko</td><td>$meno</td><td>$pocet</td><td>$datum</td><td><input name='delete' type='submit' id='delete' value='Vymazať záznam'></td></tr>"); } $sql = "SELECT SUM(Pocet) AS CelkovyPocet FROM piestany_zapad WHERE datum >= CURDATE()"; $vysledek = MySQL_Query($sql); echo ("</table>"); if ($vysledek) { while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)) { print("<h2> Celkovy pocet: ".$zaznam[0]."</h2>"); print("<p>".$zaznam[1]."</p>"); } } else { print("Nepodarilo sa pripojit k databaze."); } ?> |
||
jenikkozak Profil |
#3 · Zasláno: 2. 6. 2014, 10:47:00
Tlačítko vlož do formuláře (myslím tím prvek
<form> ), kterému jako atribut action nastavíš URL s parametrem, podle kterého ten záznam na serveru identifikuješ. Pokud uživatel na tlačítko klikne, dostane se na stránku, která ověří, zda má patřičná oprávnění, a odstraní z databáze požadovaný řádek tabulky. Poté přesměruje na původní tabulku a vypíše zpětnou vazbu - že příspěvek byl odstraněn.
|
||
kesaj Profil |
#4 · Zasláno: 4. 6. 2014, 19:55:16
Vďaka za odpoveď.
Ako ale docielim, keď mám výpis robený v tabuľke, kde potrebujem odstraňovať jednotlivé riadky, aby vymazalo práve požadovaný riadok? |
||
popelka Profil * |
#5 · Zasláno: 4. 6. 2014, 20:19:31
kesaj:
Ja by som doplnil do tvojej tabuľky stĺpec id_zmysluplny_nazov (primarny kluc), tak by si dosial, že pre každý záznam bude tvoje číslo jedinečné. Toto id_zmysluplny_nazov si potom môžes predať napr. cez URL ako ti naznačil jenikkozak |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0