Autor Zpráva
kesaj
Profil
Zdravím Vás.

Mám spravený cez php výpis z mysql databáze, kde mám iba stĺpce :

Meno, Priezvisko, Pocet, Datum

pomocou php potom zobrazujem výsledky:

<?
$start = date("Y-m-d", strtotime($_GET['datum_od']));
$end = date("Y-m-d", strtotime($_GET['datum_do']));

$spojeni=mysql_connect("xxx","xxx","xxx");
$co= "SELECT * FROM piestany_zapad WHERE datum BETWEEN '$start' AND '$end'";

/*WHERE datum BETWEEN '$start' AND '$end'*/
/*SELECT * FROM piestany_zapad WHERE datum >= CURDATE() ORDER BY datum*/


$navrat=mysql_db_query("d20271_live", $co, $spojeni);
echo("<table border=\"1\">");
for ($i=0;$i<mysql_num_fields($navrat); $i++){
echo("<td><strong>".mysql_field_name($navrat, $i)."</strong></td>");
}
while (list($priezvisko, $meno, $pocet, $datum) = mysql_fetch_row($navrat)){
echo("<tr><td>$priezvisko</td><td>$meno</td><td>$pocet</td><td>$datum</td></tr>");

}


$sql = "SELECT SUM(Pocet) AS CelkovyPocet FROM piestany_zapad WHERE datum BETWEEN '$start' AND '$end'";

$vysledek = MySQL_Query($sql);


echo ("</table>");

if ($vysledek) {
    while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)) {
            print("<h2> Celkovy pocet: ".$zaznam[0]."</h2>");
            print("<p>".$zaznam[1]."</p>");
    }
} 
else
{ 
    print("Nepodarilo sa pripojit k databaze.");    
}

?>

výsledok mi potom zobrazuje v tabuľke:

<table border="1"><td><strong>Meno</strong></td><td><strong>Priezvisko</strong></td><td><strong>Pocet</strong></td><td><strong>Datum</strong></td><tr><td>david</td><td>vidlicka</td><td>1</td><td>2014-05-30 00:42:13</td></tr><tr><td>Martin</td><td>Jašek</td><td>25</td><td>2014-05-30 16:06:19</td></tr><tr><td>martin </td><td>jašek</td><td>100</td><td>2014-05-30 16:33:07</td></tr></table><h2> Celkovy pocet: 126</h2>

potreboval by som pri tabuľke spraviť nasledovné:

pri každom riadku, aby bol krížik, ktorý by spravil drop column, teda vymazal riadok z databazy ... šlo by také niečo spraviť:

Ďakujem za rady.
kesaj
Profil
Skúsim to lepšie popísať.

SQL mi vracia cez php takúto tabuľku :



vytvoril som si tam teda tlačítko "Vymazať záznam" a potreboval by som, aby mi vymazalo riadok z tabuľky ...

Posielam kód spolu s tlačítkom:

<?
$spojeni=mysql_connect("xxx","xxx","xxx");
$co= "SELECT * FROM piestany_zapad WHERE datum >= CURDATE() ORDER BY datum";


$navrat=mysql_db_query("d20271_live", $co, $spojeni);
echo("<table border=\"1\">");
for ($i=0;$i<mysql_num_fields($navrat); $i++){
echo("<td><strong>".mysql_field_name($navrat, $i)."</strong></td>");
}
while (list($priezvisko, $meno, $pocet, $datum) = mysql_fetch_row($navrat)){
echo("<tr><td>$priezvisko</td><td>$meno</td><td>$pocet</td><td>$datum</td><td><input name='delete' type='submit' id='delete' value='Vymazať záznam'></td></tr>");

}

$sql = "SELECT SUM(Pocet) AS CelkovyPocet FROM piestany_zapad WHERE datum >= CURDATE()";

$vysledek = MySQL_Query($sql);


echo ("</table>");

if ($vysledek) {
    while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)) {
            print("<h2> Celkovy pocet: ".$zaznam[0]."</h2>");
            print("<p>".$zaznam[1]."</p>");
    }
} 
else
{ 
    print("Nepodarilo sa pripojit k databaze.");    
}

?>
jenikkozak
Profil
Tlačítko vlož do formuláře (myslím tím prvek <form>), kterému jako atribut action nastavíš URL s parametrem, podle kterého ten záznam na serveru identifikuješ. Pokud uživatel na tlačítko klikne, dostane se na stránku, která ověří, zda má patřičná oprávnění, a odstraní z databáze požadovaný řádek tabulky. Poté přesměruje na původní tabulku a vypíše zpětnou vazbu - že příspěvek byl odstraněn.
kesaj
Profil
Vďaka za odpoveď.

Ako ale docielim, keď mám výpis robený v tabuľke, kde potrebujem odstraňovať jednotlivé riadky, aby vymazalo práve požadovaný riadok?
popelka
Profil *
kesaj:
Ja by som doplnil do tvojej tabuľky stĺpec id_zmysluplny_nazov (primarny kluc), tak by si dosial, že pre každý záznam bude tvoje číslo jedinečné. Toto id_zmysluplny_nazov si potom môžes predať napr. cez URL ako ti naznačil jenikkozak

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0