Autor Zpráva
fifa
Profil
Chtěl bych si na svém serveru udělat v podstatě poznámkový blok že by jsem na do inputu textu napsal text a po zmáčknutí tlačítka se uložeil do nějaké databáze nebo souboru bohužel se vyznám pouze v html a kody js kopíruju nikdy jsem nic jiného nepoužil prosím poradte mi děkuji
Jan Tvrdík
Profil
K čemu to má sloužit? Máš se v plánu naučit programovat nebo chceš jen něco někam zkopírovat? Co třeba přihlašování, to tam nepotřebuješ?
fifa
Profil
Jan Tvrdík:
pouze chci jako poznámky napsat uložit a pozdějc v nějakém menu zobrazit


a k přihlašování používám tohle:
<!--
function Login(){
var done=0;
var username=document.login.username.value;
var password=document.login.password.value;
if (username=="uživatel 1" && password=="heslo1") { window.location="http://nejakastranka.cz/strankaUZIVATELE1.html"; done=1; }
if (username=="uživatel2" && password=="heslo2") { window.location="http://nejakastranka.cz/strankaUZIVATELE1.html"; done=1; }
if (done==0) { alert("Bylo zadáno špatné jméno nebo heslo!"); }
}
// -->



fifa:
a pouze zkopírovat od někud nevím odkud
Kubo2
Profil
fifa:
a k přihlašování používám tohle:
To myslíš vážne? :-)
Marschmallow
Profil
fifa:
Opravdu si jen děláš srandu (doufám)... Kdokoliv si může zobrazit zdroj a zobrazit heslo. JavaScript není úplně nejlepší :)
fifa
Profil
Marschmallow:
dělám to pro zábavu né pro nějaké učely :D
Jan Tvrdík
Profil
fifa:
Pokud chceš aplikaci na poznámky, tak použij třeba Evernote. Pokud se chceš naučit programovat, nauč se programovat. Varianta, kdy to jenom zkopíruješ mi nedává žádný smysl. Nebude to pořádně fungovat a nic se tím nenaučíš.
Marschmallow
Profil
fifa:
dělám to pro zábavu né pro nějaké učely :D
Ale i tak, neuč se něco, co není bezpečné a nedoporučuje se to. Stačí si zobrazit zdrojový kód stránky a hned vím heslo. Doporučuji nějaký serverový jazyk - třeba PHP a MySQL :)
fifa
Profil
potřebuji jen tohle
Marschmallow
Profil
fifa:
Pokud nevyžaduješ databázi, ale stačí Ti ten .txt soubor, pročti si článek na tvorba-webu.cz.
jefitto44
Profil
v php čku na to slúži fopen a fwrite funkcie... s tými je to asi najprimitívnejšie...
juriad
Profil
jefitto44:
Ještě jednodušší je file_get_contents a file_put_contents.
vojak.p
Profil
fifa:
Pro začátek se nauč php. Napřed jenom zobrazit nějaký text a poté již směle napsat nějaký kus programu, třeba onen formulář. Pak by bylo nejlepší učit se dál, ale nic by tě asi nebránilo přes mysql_query zavolat INSERT a později i SELECT k zapsání a vyčítání tvého textu
Marschmallow
Profil
fifa:
Šlo by to řešit i tak, jak jsem předevčírem psal do jiného vlákna (čtvrtý příspěvek).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.