Autor Zpráva
okob
Profil
Ahoj


Pri poslani dat do databaze si jinym programem vytahnu z databaze info o tom co jsem vlozil, ale pokud budu nadale pokracovat zustavaji data v databazi ktere tam uz nepotrebuji. lze toto nejak resit napr na uvodni strance /Vymazat databazi/ a pote by me to teprve pustilo k zadavani novych dat.

Dekuji


Pro presnejsi info se klidne ptejte.
lionel messi
Profil
okob:
lze toto nejak resit napr na uvodni strance /Vymazat databazi/ a pote by me to teprve pustilo k zadavani novych dat.
Áno, samozrejme. Na úvod by som však upozornil, že bežná činnosť aplikácie by dátový model meniť nemala.

Uvedená situácia však vyzerá ako dobrý príklad na použitie triggerov (prečítajte si aj nadväzujúce diely o týchto procedúrach). Môžete sa taktiež pozrieť oficiálnej dokumentácie:
Úvod do triggerov (anglicky)
Triggery: Syntax a príklady (anglicky).
mimochodec
Profil
okob:
Jsem si skoro jist, že nechceš mazat databázi, ale spíš řádek v tabulce. Kdybys dal víc informací, možná by vyplynulo, že i to je zbytečné. Každopádně mazání řádku je DELETE: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/delete.html
okob
Profil
mimochodec:
Takze jde o to ze chci zadavat ceny zbozi, tzn. Mam Nazev1,Nazev2,Mnozstvi,Jednotka,Cena

Kofola, Citronova,2, l ,27,90


toto se posle do databaze kde kazde pridani noveho zbozi se pridava v tabulce dalsi a dalsi vec, ale kdyz propojim program Formix a pripojim se na databazi tak uvidim vsechno zbozi co jsem dal pred tydnem,mesicem,vcera,dnes do databaze, ale toto zbozi uz jsem vytisknul, proto bych chtel smazat celou databazi nez zacnu abych pak nestahoval vsechny udaje ktere uz mam.Nebo pokud by slo udelat ze placnu za den udelam 100cenovek ty se ulozi v databazi a zitra udelam dalsich 100 a vytvori se nova tabulka v databazi tak pak neni problem se programem spojit na jinou tabulku a vytisknout to co chci a v databazi vse zustane.

Kdyby neco piste kdyz tak vysvetlim jinak.

Dikes
lionel messi
Profil
okob:
Dobre, že si sa rozpísal. Na odkazy v [#1] zabudni (zároveň sa ospravedlňujem za zmätok), triggery potrebovať nebudeš. Predpokladám, že v tabuľke máš stĺpec, v ktorom máš uložený dátum, ak nie, odporúčam vytvoriť. Potom postačí riešenie, o ktorom písal mimochodec v spojení s podmienkou WHERE.
mimochodec
Profil
okob:
Takže jak jsem psal. Nejde o mazání databáze, ale smazání obsahu tabulky. DELETE FROM tabulka.
(případně chytřejší variantu, o které píše lionel messi)
okob
Profil
Jak by tedy vypdadal kod? nemam v tabulce datum.
Taps
Profil
okob:
smazani provedes pomoci prikazu delete, tak jak pise[#6] mimochodec
Keeehi
Profil
okob:
Formix neznám, ale není možnost filtrovat přímo v něm? Bylo by to nejspíše nejjednodušší řešení a zdá se mi že i nějsprávnější.

Pokud ne, tak bych asi vytvořil pohled a v něm ty data vyfiltroval. Tudíž v databázi si můžu nechat všechna data a formix bude taky spokojený.
okob
Profil
Tak je to uplne na ho.no WEDOS me nepusti programem se pripojit na mysql takze cele usili je na prd..Diky
juriad
Profil
okob:
To tě nepustí snad žádný hosting. Potřebuješ-li něco takto nestandardního, pořiď si VPS.
weroro
Profil
A nebolo by vhodné vykonať radšej update riadku ako tam pridávať nový? Tým by sa to vyriešilo.
Keeehi
Profil
Wedos to má v informacích kb.wedos.com/webhosting/databaze-info.html část "Správa databáze, vzdálený přístup". Některé webhostingy vzdálený přístup umožňují, ale moc časté to není.
Amunak
Profil
Nevím jaké jsou možnosti toho programu, ale nemělo by snad být tak obtížné napsat si API na přístup k databázi... Program pošle dotaz, vrátí se mu v nějaké formě výsledky z DB, a při tom se třeba můžou smazat z databáze.

Databáze u webhostingů jsou totiž dělané pro data na tom hostingu, tedy data webu, ne pro ukládání dat z nějakých programů zákazníka.

Jinak moc nechápu, proč vlastně potřebuješ vzdálenou databázi, nestačí ti lokální? Případně i kdyby ne, pokud program stejně spouštíš ručně, můžeš si vždycky stáhnout dump databáze z webu, nahrát ho k sobě na lokál a teprve ze svého PC to zpracovat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: