Autor Zpráva
Ameopro
Profil
Ahojte prosím vás co by mohlo zapříčinit chybu ve výpisu do textarea. Projevuje to tak že když nechám vypsat text z db do textarea tak text napíše úplně na poslední řádek textarea.

<textarea name="text" id="smsText" cols="90" rows="5" class="textarea-limit valid-required"
maxlength="765"
data-tm-textarea-limit="Napsáno = znaků, zbývá = znaků"
data-tm-textarea-messagesplit="Zpráva bude rozdělena do = SMS"
><?php include("view/script/script.php"); text_sms();?></textarea>


<?php
function text_sms(){
include("config.php");
mysql_set_charset("utf8");
$result=mysql_query($sql);
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM SMS_text where id='1'");
while ($row=MySQL_Fetch_Array($vysledek))
echo $row['sms_text'];
}
?>
lionel messi
Profil
Ameopro:
Ahojte prosím vás co by mohlo zapříčinit chybu ve výpisu do textarea.
Poskytol si málo informácii. Mohol by si prosím vložiť kód funkcie text_sms()?
Ameopro
Profil
text_sms();


<?php
function text_sms(){
include("config.php");
mysql_set_charset("utf8");
$result=mysql_query($sql);
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM SMS_text where id='1'");
while ($row=MySQL_Fetch_Array($vysledek))
echo $row['sms_text'];
}
?>
Ameopro
Profil
tady je
lionel messi
Profil
Ameopro:
1. Odstráň úvodzovky okolo 1 na riadku 6. Je to predsa číslo, nie reťazec (hoci v SQL ti táto chyba prejde, nie je dôvod ju robiť).

2. Kód obsahuje syntaktickú chybu:
while ($row=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) {
echo $row['sms_text'];
}

Na vyznačenom mieste chýbala otváracia zložená zátvorka.
Ameopro
Profil
Taky jsem to takto skoušel ale nevezme to :
<?php
function text_sms(){
include("config.php");
mysql_set_charset("utf8");
$result=mysql_query($sql);
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM SMS_text where id='1'");
while ($row=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) {
echo $row['sms_text'];
}
}
?>

neboť musím svázat zase funkci tak na konci musí byt } ale když jsem to zkusil jak si posílal tak to dělá furt to samé. že text se zobrazuje na dně textarea
mimochodec
Profil
Ameopro:
Co znamená, že se text zobrazuje na dně? Dej ten vygenerovaný kód na http://kod.djpw.cz a ukaž.
Ameopro
Profil



Takto to vypadá když čerpá data z databáze dělá my to tento problém.
Omlouvám se ale http://kod.djpw.cz není nikde mysql
Keeehi
Profil
Ameopro:
Omlouvám se ale http://kod.djpw.cz není nikde mysql
Nečetl jsi pořádně mimochodcovu odpověď. „Dej ten vygenerovaný kód na http://kod.djpw.cz a ukaž.
Otevři si tedy zdrojový kód té stránky a celý ho překopíruj. V té době je php i mysql už dávno spracované a není potřeba se jimi zabývat.

Podle obrázku tam asi budou nové řádky ale to uvidíme z toho vygenerovaného kódu.
Ameopro
Profil
http://kod.djpw.cz/tblb
mimochodec
Profil
Ameopro:
V tom textu je prostě asi 25 zalomení řádku. Podívej se do databáze a myslím, že zjistíš, že to tam je taky. Kde se to tam bere, to je pak úplně jiná otázka, to budeš muset popátrat ve skriptu, kterým tu tabulku plníš.
Ameopro
Profil
JJ projedu všechny scripty díky moc
Keeehi
Profil
Moje věštecká koule říká, že v souboru script.php máš před <?php ještě 25x zalomení řádku.

Možná je to jiný soubor, ale pravděpodobně se někde před <?php nebo za ?> vyskytují nové řádky, které se tam pak následně includují.
Ameopro
Profil
Našel jsem to bylo to be script a ve script2 měl jsem na konci dokumentu řádky .

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0