Autor Zpráva
jefitto44
Profil
Už ste sa s niečim takým stretli? Z ničoho nič mi toto začalo vypisovať včera večer o 22:00 cca.
Zaujímavé je, že frontend časť projektu nemá s týmto absolutne žiadny problém, ale beda, ak sa chcem prihlásiť do backendu. Stále vyhadzuje toto isté. Skúsil som premazať cache, reštartovať wampko aspoň 20 krát a stále nič. Keďže na frontende všetko ide tak ako má, mám za to, že to nie je problém databázy, ale problém musí byť niekde inde. Vie mi niekto poradiť, čo robiť? Alebo aspoň čo táto chyba znamená? Googlim už od pol siedmej rána a stále nič. Na backend mi zobrazí, že stránka je nedostupná, v logoch som našiel niečo takéto

[2015-03-21 09:02:52] production.ERROR: exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [2002] Nedalo sa vytvori žiadne spojenie, pretože cie¾ový poèítaè ho aktívne odmietol.
' in C:\wamp\www\octobercms\vendor\laravel\framework\src\Illuminate\Database\Connectors\Connector.php:47



Zaujímavé je aj to, že na iných projektoch na rovnakom systéme mi ide aj front, aj backend, na rovnakom WAMPku
Juraj Hajdúch
Profil
Nerobili ste nejaké zmeny v databáze? Alebo v konfiguračnom súbore?
jefitto44
Profil
Práveže nič také som nerobil...


V configu je nastavený port 3306, ten som ale zaiste nenastavoval ja... nemohol by byť toto ten problém?
Dusann
Profil
jefitto44:
production.ERROR: exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [2002]

Akú DB platformu používaš ?

Ak je to MySQL, tak ide o chybu klienta, ktorý sa nevie pripojiť na MySQL server - http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/error-messages-client.html
jefitto44
Profil
MySQL, klasika>.. idem to pozreť... ale netuším, ako sa to mohlo stať... samé od seba?


No veľa som sa tam dozvedel o tom, ako to vyriešiť... ale Ďakujem, už aspoň viem, že o čo sa jedna...
Dusann
Profil
No tak si skontroluj aké údaje sa používajú pre pripojenie do DB v konkrétnom skripte a či to sedí s nastavením MySQL služby ktorá ti aktuálne beží (IP, port...)
jefitto44
Profil
Ja to vidím tak, že ot hodím na endoru a hádam to pôjde... ak niie, tak na websupport a ak nepôjde, nech to riešia ich skilleri :D Ale ešte sa s tým pobabrem, dal som si termín do 13:00
Ako skontrolujem port?

Okrem toho, hovorím, že pripojenie k DB je vpohode, lebo na frontende mi veselo vyťahuje články z DB a všetko ide ako má
juriad
Profil
jefitto44:
Nikdo kromě tebe netuší, co myslíš pojmy frontend a backend. Jsou to různé webové aplikace na různých serverech připojené ke stejné databázi běžící na jiném serveru? Nebo se bavíme o nějakém záhadném nastavení u tebe na lokále, o kterém nevíme vůbec nic kromě toho, že používáš „wampko“?
jefitto44
Profil
Tak...
Je to WAMP, v ňom je zložka OctoberCMS a v nej nainštalované toto. Frontend je tá časť, ktorá sa zobrazuje užívateľom, teda localhost/octobercms. Backend je admin, čiže toto, kde sa píšu články, pridáva menu atď... to sa nachádza v localhost/octobercms/admin . A toto nejde. Frontend funguje vpohode, backend nie. Používam mysql, ako hovorím, keďže funguje frontend, db pripojenie je vpohode, chyba musí byť niekde inde... čo ešte by ste potrebovali vedieť?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0