Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Snipo Profil |
#1 · Zasláno: 6. 5. 2015, 17:52:26
Čaute, riešim jeden problém pri návrhu databázy. Ide o jednoduchú databázu automobilov ktorá by mal obsahovať výrobcu, model a VIN číslo daného auta. Zatiaľ mám toto: http://projekty.sbcode.sk/asw-zadanie.png. No tu nastáva problém, plánujem pridať ďalšiu tabuľku s názvom napríklad "automobily" kde by som VIN číslo spojil z ostatnými informáciami.
Napadajú ma dva spôsoby: 1. Do novej tabuľky automobily pridám cudzí kľuč ako id z tabuľky rel_vyrobca_model, kde by som potom musel pri selecte robiť 3 joiny 2. Alebo pridám 2 cudzie kľúče ako id-čka z tabuliek výrobcovia a modely kde by mi potom stačili 2 joiny Poprosím niekoho aby mi poradil to lepšie riešenie a prípadne aj dôvod. Taktiež sa môžte vyjadriť aj k celému návrhu, v databázach som začiatočník. |
||
Kajman Profil |
Nestává se, že by jeden model automobilu měl více výrobců, proto nedává tabulka rel_vyrobca_model smysl a očekával bych id_vyrobce v tabulce s modely.
|
||
Snipo Profil |
#3 · Zasláno: 6. 5. 2015, 18:06:22
No, neviem, pár krát som už niekde videl, že na aute spolupracovalo viac výrobcov. Podľa mňa je fajn mať takúto možnosť keby sa niečo také vyskytlo.
|
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 6. 5. 2015, 19:23:48
Podle mě* dává smysl jedině vazba na id modelu, bez ohledu na provázání modelu s výrobcem. Vaše první ani druhá varianta mi nedává smysl, to by přece nefungovalo.
*Předpokládám, že auta jsou s modely ve vazbě N:1. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0