Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Michal5 Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 6. 2015, 09:12:54
Vedel by mi niekto povedat ako spravit:
Mam tabulku s datovym typom SET, mam v nej nastavene 'text1',text2','text3'.'text4' Mam admin panel kde mozem nastavovat vsetky 4 hodnoty, mam ale dalsiu odlahcenu verziu stranky kde zobrazujem len hodnoty text1 a text4 a len tieto nastavovat. Lenze chcem aby ked som v admine nastavil text1, text3 a text4, tak aby v tej odlahcenej ktora nevidi ze je tam aj text2 pri ulozeni text2 neodstranil ale aby bola tato hodnota ponechana a odlahcena vedela manipulovat len s text1 a text4 bez zmeny ostatnych. Da sa to spravit a ak ano ako? na strane mysql servera, alebo jedine to riesit v aplikacii? |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 26. 6. 2015, 09:27:41
Mrkněte na komentáře v návodu
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/set.html jsou tam řešení pro přidání či odebrání jedné položky seznamu. Osobně bych SET nepoužil a využil bych raději novou vazební tabulku. |
||
Michal5 Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 6. 2015, 09:30:56
Nemam inu moznost, cela aplikacia by sa asi musela prerobit a to sa mi moc nechce to hladat kde vsade to je pouzite
|
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 26. 6. 2015, 11:33:42
Já set teda taky moc nepoužívám, ale za předpokladu, že mám v aplikaci dostupné indexy jednotlivých hodnot, bych měl být myslím schopný udělat snadno jakoukoliv úpravu pomocí bitových operací.
Pokud mám např. set(a, b, c, d, e) , tak pomocí
update options set uopt = uopt | 17, uopt = uopt & ~4 a i e a zruším nastavení c , aniž bych jakkoliv ovlivnil b nebo d .
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0