Autor Zpráva
alčaaa24
Profil *
Potřebovala bych aby se my na stránce vypsala data z jedné tabulky ale nevím jak to udělat. Přihlašovací jmého, heslo a název databáze mám ale nevím jak vypsat ty data. Potřebuji aby to vypsalo QA_posts, TYPE, a všechny data s označením Q. Toto potřebuji http://www.imgup.cz/image/ZLd šlo by to nějak? Jsem v koncích, děkuji všem mnohokrát za pomoc Alča
smiesek
Profil
alčaaa24:
na stránce vypsala data z jedné tabulky
je hezké, že máš přihlašovací údaje k databázi, což je jedna z toho kousku, co budeš potřebovat.

Spíše takhle:
1. máš třeba odkaz přímo na stránky, kde to chceš vypisovat?
2. já s tím sice bojuju, ale data budeš (tedy můžeš) vypisovat pomocí php, tedy sestavit dotazy do databáze a následně je vypisovat do stránek, dle SELECT sloupců a podmínky WHERE, tedy bod 3
3. jsou to dotazy do databáze SQL

Určitě je to proveditelné, ale pro konkrétní pomoc i ostatních tady, co Ti jistě rádi poradí je nutné vědět, v jaké fázi jsou stránky a jak jsi na tom se znalostmi PHP/SQL, jestli Tě budou muset pouze popostrčit na správnou vlnu a nebo nakopnout násilím (samozřejmě to ber jako ironii ;) jsou hodní )
anonymníí
Profil *
smiesek:
Na co potřebuješ vědět adresu stránek, nebo v jaké jsou fázi?

alčaaa24:
Připoj se k databázi s údaji, které máš k dispozici. Jak, si dohledej, pokud nevíš, je to snadné.

Dotaz na databázi by pak mohl vypadat třeba
SELECT [sloupce] FROM qa_posts WHERE type = 'Q'

Zpracování/výpis v PHP pak probíhá v cyklu, opět se dá na mnoha příkladech (i tady na diskusi) dohledat jak.


Pokud nevíš něco konkrétního, ptej se. Ale nejprve projev trochu vlastní snahy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0