Autor Zpráva
unlucky
Profil
zdravím, mám dotaz, kde chci zobrazit duplikátní názvy a seřadit je sestupně. Po přidání order by id desc nefunguje. Poradil by mi někdo?

SELECT * FROM videos GROUP BY video_title HAVING ( COUNT(video_title) > 1 )
Michales
Profil
unlucky:
SELECT * FROM videos GROUP BY video_title HAVING ( COUNT(video_title) > 1 ) ORDER BY id DESC
Takhle to funguje.


Případně i s počtem duplicit:
SELECT *, COUNT(video_title) AS Pocet FROM videos GROUP BY video_title HAVING ( COUNT(video_title) > 1 ) ORDER BY id DESC 

Vypíše ti to i počet duplikátních názvů a podle id seřadí sestupně.
Kajman
Profil
SELECT *
FROM   videos v
       JOIN (SELECT video_title,
                    Max(id) maxid
             FROM   videos
             GROUP  BY video_title
             HAVING ( Count(video_title) > 1 )) m
         ON v.video_title = m.video_title
ORDER  BY m.maxid DESC,
          v.id DESC 
unlucky
Profil
Seřazuje to podle id, ale chci, aby mi to zobrazilo nejnovejsi zaznamy

Priklad"

1 martin
2 honza
3 honza
4 jan
5 jakub

Zobrazí honzu s id 3
nightfish
Profil
unlucky:
Seřazuje to podle id, ale chci, aby mi to zobrazilo nejnovejsi zaznamy
Podle čeho se v tvé tabulce určuje, že je záznam "nejnovější"?
unlucky
Profil
nightfish:
podle id nebo data
Kajman
Profil
unlucky:
A když jsou tři stejné titulky - tři duplicity, tak stačí vypsat nejvyšší id nebo se mají vypsat obě dvě kromě nejnižšího id?
unlucky
Profil
Kajman:
ten s nejvyšším id, tedy jen ten nejnovější. Ale pokud to nebude moc složité, tak ty dvě kromě nejnižšího id :)
Kajman
Profil
unlucky:
ten s nejvyšším id
SELECT v.*
FROM   videos v
       JOIN (SELECT Max(id) maxid
             FROM   videos
             GROUP  BY video_title
             HAVING ( Count(video_title) > 1 )) m
         ON v.id = m.id
ORDER  BY v.id DESC
unlucky
Profil
Kajman:
Super, mockrat dekuji

SELECT v.*
FROM   pm_videos v
       JOIN (SELECT Max(id) maxid
             FROM   pm_videos
             GROUP  BY video_title
             HAVING ( Count(video_title) > 1 )) m
         ON v.id = m.maxid
ORDER  BY v.id DESC

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0