Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lionel messi Profil |
#1 · Zasláno: 19. 11. 2015, 16:42:23
Zdravím,
v škole sme pred časom na hodine dostali úlohu vytvoriť pre ostatných spolužiakov dotazník na vyplnenie a zhrnúť výsledky vo výskumnej správe (ide o precvičenie angličtiny — nepodstatné). Keďže robenie čiarok je out a neposkytuje odpovede na všetky otázky, napadlo mi, že by to mohlo byť aj dobré cvičenie na prácu s databázou, narazil som však na menší problém. Takto vyzerá dotazník: Pohlavie: Žena Muž Vek: (uveďte číslo) Bydlisko: S rodičmi Na internáte Iné Zamestnanie: Na plný úväzok Brigáda Žiadne Ste spokojný/á so štúdiom politológie: Áno Nie Čiastočne Koľko hodín strávite v jednotlivé dni formálnym (na prednáškach/seminároch) a neformálnym štúdiom (v knižnici/študovni, domácou prípravou…)? Deň Formálne š. Neformálne š. Pon. Ut. St. Št. Pi. So. Ne. (všade vyplnené čísla) A takto si predstavujem návrh databázy: respondenti id (PK) pohlavie vek bydlisko zamestnanie spokojnost respondenti_dni id_respondent id_den formalne_studium neformalne_studium Je tento návrh vhodný alebo si zasluhuje prepracovanie? Nie som si istý najmä riešením poslednej otázky — počtu hodín strávených v jednotlivé dni (ne)formálnym štúdiom. Potreboval by som také riešenie, ktoré by mi umožnilo jednoduchým SQL príkazom zistiť odpoveď napr. na takúto otázku: Koľko študentiek má voľný piatok (tzn. 0 hodín formálneho štúdia)? Veľmi pekne ďakujem za každú radu. |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 19. 11. 2015, 16:54:20
Ako riešenie tohto konkrétneho dotazníka to je dostatočné, ten SQL príkaz pôjde spraviť.
|
||
lionel messi Profil |
#3 · Zasláno: 19. 11. 2015, 23:26:59
tiso:
Vďaka. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0