Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martinse Profil |
#1 · Zasláno: 31. 12. 2015, 15:45:55
Dobrej potreboval bych pomoc s vypisem z mysql nebo ne tak uplne vypisem ale pocitani kolikrat je tam napsana hodnota 2 a kolikrat je tam napsana 1 takove statistiky bych potreboval udelat jenze nevim jak udelat aby to vypsalo zatim mam oznacenou danou databazy + pripojeni na ni
$pocet = mysqli_connect($server, $dbuser, $dbpass, $dbname); $result = mysqli_query($pocet, "SELECT * FROM Rekordy ORDER BY pocet DESC"); $num = mysqli_num_rows($result); $row = mysqli_fetch_assoc($result); |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 31. 12. 2015, 15:49:06
SELECT cislo, COUNT(cislo) AS pocet FROM Rekordy GROUP BY cislo ORDER BY pocet DESC Kde sloupec cislo je ten, který u tebe obsahuje jedničky a dvojky. Předpokládám, že sloupec pocet u tebe neexistuje, pokud ano, tak si jej v mém dotazu přejmenuj na něco jiného. |
||
Martinse Profil |
#3 · Zasláno: 31. 12. 2015, 16:06:35
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in ********* on line 9
Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in ******** on line 11 $test = mysqli_connect($server, $dbuser, $dbpass, $dbname); $result = mysqli_query($test, "SELECT 2, COUNT(2) AS pocet FROM Rekordy GROUP BY 2 ORDER BY pocet DESC"); $num = mysqli_num_rows($result); $row = mysqli_fetch_assoc($result); CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Rekordy` ( `pocet` int(4) NOT NULL, PRIMARY KEY (`pocet`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_slovak_ci; INSERT INTO `Rekordy` (`pocet`) VALUES (2); |
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 31. 12. 2015, 16:16:08
Martinse:
Aha. To je proto, že ten dotaz je špatně. Nebylo jasné, jak vypadá ta databáze, tak jsem musel hádat. SELECT pocet, COUNT(pocet) AS cnt FROM Rekordy GROUP BY pocet ORDER BY cnt DESC pocet a počet cnt , kolikrát se v tabulce vyskytuje.
|
||
Martinse Profil |
#5 · Zasláno: 31. 12. 2015, 16:32:32
diky vypisuje ale vypisujeto vsechno dohromady ja bych potreboval jen kolikrat tam je cislo 2
|
||
juriad Profil |
Toto vrátí jen počet, kolikrát je tam číslo 2.
SELECT COUNT(*) AS cnt FROM Rekordy WHERE pocet = 2 Já myslel, že jsi to právě tak chtěl, statistiku pro všechny hodnoty. |
||
Martinse Profil |
#7 · Zasláno: 31. 12. 2015, 16:47:16
diky uz jsem na to prisel sam ale jinak diky
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0