Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
robbie Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 3. 2016, 12:23:21
Chtěl bych požádat nějakého zkušeného programátora, zda by poradil, kde mám chybu v kodu, chci aby se drazitele řadili podle nejvyšší částky v db. děkuji za radu:
kod: <?php $dbcon = mysqli_connect('localhost','......','....','.....'); if($dbcon) echo "Dotaz byl odeslán."; else "Nepodařilo se připojit k databázi."; $sql = mysql_query(" SELECT*FROM drazitele ORDER BY castka ASC"); $jmeno="jmeno"; $castka="castka"; while($rows=mysql_fetch_assoc($sql){ echo "Jméno:".$rows['jmeno']." "."Částka:".$rows['castka']."<br/>";}; mysqli_close($dbcon); ?> |
||
Luky Profil |
#2 · Zasláno: 17. 3. 2016, 12:26:49
robbie:
SELECT*FROM drazitele ORDER BY castka ASC"); SELECT*FROM drazitele ORDER BY castka DESC"); |
||
Zechy Profil |
#3 · Zasláno: 17. 3. 2016, 12:27:19
robbie:
SELECT*FROM drazitele ORDER BY castka DESC |
||
robbie Profil * |
#4 · Zasláno: 17. 3. 2016, 18:22:24
Tak jsem to opravil, ale maximálně mi to vypíše "Dotaz byl odeslán", což by značilo, že k databázi se to připojí, ale výsledky už to nezobrazí.
Kod sem upravil: <?php $dbcon = mysqli_connect("localhost","........","......","...."); /* uziv, heslo a nazev db */ if($dbcon) echo "Dotaz byl odeslán."; else "Nepodařilo se připojit k databázi."; $sql = mysqli_query("SELECT * FROM drazitele ORDER BY castka DESC"); $jmeno= 'jmeno'; $castka= 'castka'; while($rows=mysqli_fetch_assoc($sql)){ echo "Jméno:".$rows[$jmeno]." "."Částka:".$rows[$castka]."<br/><br/>";} ?> |
||
Lonanek Profil |
<?php $dbcon = mysqli_connect("localhost","........","......","...."); /* uziv, heslo a nazev db */ if ($dbcon) echo "Dotaz byl odeslán."; else echo "Nepodařilo se připojit k databázi."; $sql = mysqli_query($dbcon, "SELECT * FROM drazitele ORDER BY castka DESC"); while ($rows = mysqli_fetch_assoc($sql)) { echo "Jméno:" . $rows['jmeno'] . " " . "Částka:" . $rows['castka'] . "<br /><br />"; } Další chyba byla v části podmínky - chyběl příkaz echo. |
||
robbie Profil * |
#6 · Zasláno: 18. 3. 2016, 19:30:35
Lonanek:
Dekuji moc, uz vsechno funguje jak má.. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0