Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dominicek Profil |
#1 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:03:51
Prosím nemohl by mi někdo poradit v čem dělám chybu?...Mám založenou webovku na ENDORA.CZ vytvořil jsem si tam soubor "registrace.php! a nnefungují mi registrace.
Asi mám chybu v mysql_connect("localhost", "root", ""); Zde přidávám kousek php kodu. <?php $kontrola_odeslani = $_POST["tlacitko"]; if($kontrola_odeslani){ $nick = $_POST["nick"]; $heslo = $_POST["heslo"]; $potvrd_heslo = $_POST["podvrd_heslo"]; $email = $_POST["email"]; if($heslo == $potvrd_heslo){ if($nick AND $email){ $heslo = md5(md5($heslo)); >>> mysql_connect("localhost", "root", ""); <<< mysql_select_db("databaze"); $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; $zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele SET nick='$nick', heslo='$heslo', email='$email', ip='$ip', opravneni='1' ;"); echo "Registrace proběhla v pořádku."; } } } ?> |
||
Lonanek Profil |
#2 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:06:39
100% neexistuje uživatel root a heslo není prázdné, to funguje pouze na localhostu (Vašem PC). Jaká je to doména?
Jako uživatele musíte dát toho, který má přístup k uvedené databázi a jeho heslo. |
||
lionel messi Profil |
#3 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:10:46
dominicek:
Súhlas s Lonankom, pozri tiež na stránku podpory. |
||
dominicek Profil |
#4 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:15:13
je to ten uzivatel a to heslo které zadávám u přihlášená do phpadmin?
|
||
lionel messi Profil |
#5 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:24:20
dominicek:
„je to ten uzivatel a to heslo které zadávám u přihlášená do phpadmin?“ Bingo, získavaš… odstránenie chyby a zlatého bludišťáka. :-) |
||
dominicek Profil |
no stejně mi to nejde....skusil jsem registraci a vubec se mi neulozilo "id" uživatele
nemám změnit to "localhost"? |
||
Lonanek Profil |
Doména nebo účet na Endora?
dominicek: „$zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele SET nick='$nick', heslo='$heslo', email='$email', ip='$ip', opravneni='1' ;");“ |
||
dominicek Profil |
#8 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:28:33
Lonanek:
„Doména nebo účet na Endora?“ nechápu...mám založenou domenu "xxxxxx.cekuj.net |
||
Lonanek Profil |
#9 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:34:51
A to xxxxxxx je jaké? Vámi zde uvedený nick na Endora neexistuje.
|
||
dominicek Profil |
#10 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:38:01
ale já jsem zde žádný "nick" neudával
|
||
Lonanek Profil |
dominicek - a tohle se nazývá jak?
Pokud nechcete pomoci jinak, pak se ptám: Opravil jste ten středník? Pokud nechcete uvést doménu, můžete uvést alespoň Vaše přihlašovací jméno do administračního rozhraní Endora? |
||
dominicek Profil |
#12 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:42:05
ano opravil a muj nick do administračního rozhraní je facebook
|
||
Lonanek Profil |
Máte uveden špatný název databáze.
Přihlašovací údaje nikdy nedávejte do spuštěného souboru! |
||
dominicek Profil |
#14 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:47:48
Jako jméno databáze mám "ssusers" a jako tabulku mám "uzivatele"
|
||
Lonanek Profil |
Vím, ale to právě neodpovídá tomu co máte uvedeno v souboru pro registraci.
Viz řádek 12 ve Vámi uvedeném kódu v prvním příspěvku. Další chybou je neošetřené uživatelské vstupy => SQL Injection. |
||
Fisir Profil |
#16 · Zasláno: 16. 4. 2016, 21:52:13
Reaguji na Lonanka:
Ten středník tam vůbec ničemu nevadí. |
||
dominicek Profil |
opravil jsem si to:
<?php $kontrola_odeslani = $_POST["tlacitko"]; if($kontrola_odeslani){ $nick = $_POST["nick"]; $heslo = $_POST["heslo"]; $potvrd_heslo = $_POST["podvrd_heslo"]; $email = $_POST["email"]; if($heslo == $potvrd_heslo){ if($nick AND $email){ $heslo = md5(md5($heslo)); mysql_connect("localhost", "facebook", "xxxxxx"); mysql_select_db("ssusers"); $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; $zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele SET nick='$nick', heslo='$heslo', email='$email', ip='$ip', opravneni='1' "); echo "Registrace proběhla v pořádku."; } } } ?> nemám třeba chybu v SQL v phpMyAdmin?..mám to totiž prázdný |
||
Lonanek Profil |
Opravte si ještě:
<input type="password" name="potvrd heslo" /> <input type="password" name="potvrd_heslo" /> a současně také překlep $potvrd_heslo = $_POST["podvrd_heslo"]; $potvrd_heslo = $_POST["potvrd_heslo"]; |
||
dominicek Profil |
#19 · Zasláno: 16. 4. 2016, 22:03:59
Už to jde veliké dííííky všem :-D
|
||
Lonanek Profil |
#20 · Zasláno: 16. 4. 2016, 22:05:51
Důrazně doporučuji ošetřit vstupní proměnné, jinak si zaděláváte na obrovský problém.
O vkládání přihlašovacích údajů jsem již také psal. |
||
dominicek Profil |
#21 · Zasláno: 16. 4. 2016, 22:09:08
Ještě jeden dotaz...registrace probehne v pořádku, ale když dám přihlásit se a zadám udaje při registraci, tak mi znovu skočí stránka přihlásit se
|
||
Lonanek Profil |
#22 · Zasláno: 16. 4. 2016, 22:12:04
Odeslání formuláře směřujete na tu samou stránku, ale není tam žádné zpracování dat a případné jiné přesměrování.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0