Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Richard82 Profil |
#1 · Zasláno: 20. 4. 2016, 12:58:29
Dobrý den,
chci se zeptat, nejsem v tom moc zběhlý, zajímá mě jaké mám zvolit kodování pro češtinu? Musí se to poté i nastavit v kodu? Pokud možno kde? Díky |
||
Zechy Profil |
#2 · Zasláno: 20. 4. 2016, 13:16:05
Tradičně se používá UTF8, s čímž souvisí, že logicky:
• Tabulky v databázi musí mít UTF8 • Webové stránky musí mít meta charset UTF8 • Komunikace mezi PHP a SQL serverem musí mít nastaveno UTF8 • Soubory musí být uložené v UTF8 Až na to ukládání souborů, s tím problém nebývá, si většinou musíš vždycky vše nastavit sám. |
||
Kajman Profil |
Richard82:
Použil bych stejné kódování, jaké je použité u stránek, které budou s tabulkami pracovat. Je možné mít i kombinace db stránky utf8 cp1250 utf8 latin2 cp1250 latin2 latin2 cp1250 V kódu, pak musíte říct, ve kterém kódování stránky máte. Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » MySQL a čeština |
||
Richard82 Profil |
#4 · Zasláno: 20. 4. 2016, 14:11:06
V databazi je vicero kodovani, mel jsem tam utf8_general_ci, prehodil jsem to utf8_czech_ci na tabulku a databazi, v HTML mam utf-8 a je s tim jeste vetsi problem. Nevis prosimte, kde muze byt chyba?
Jak to myslis komunikace mezi php a databazi? Kde se to tam nastavuje? |
||
Zechy Profil |
#5 · Zasláno: 20. 4. 2016, 14:13:35
Richard82:
Záleží, co používáš k připojení. Pokud jedeš třeba na mysql funkcích(což už by si správně neměl), měl by si ještě zavolat po připojení: mysql_query("set names utf8"); // nebo mysql_set_charset("utf8"); // nebo MySQLi mysqli_set_charset("utf8"); |
||
Richard82 Profil |
Mam v databazi zpátky utf8-general-ci, v kodu utf8 me dělalo ještě vetší chybu, tak jsem tam dal latin2, cp1250 a je to lepší, ale pořád ů se značí jako ?....Potřeboval bych to rychle vyřešit, mužete mi poradit, kde může být chyba?
Díky Jak to myslíš co používám za připojení? Já používám tohle $connect = MySQLi_Connect($url, $login, $pswd, $database); Proč bych neměl používát MySql funkce? Pro dotazy používám tohle $result = mysqli_query($connect, $SelectString); díky Jo, měl jste pravdu, tím to bylo mysqli_set_charset("utf8"); díky :) teď už mě jen zajímá, proč nemůžu používat tyto funkce, můžete mě to někdo vysvětlit? Ať teda vím a nedělám to špatně. Díky |
||
juriad Profil |
#7 · Zasláno: 20. 4. 2016, 14:43:56
Richard82:
Je rozdíl mezi mysql_connect a mysqli_connect . Ta první je zavržená a v PHP 7 už ani neexistuje. Ta druhá je její moderní náhrada, která je a bude podporovaná.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0