Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Xanomes Profil |
#1 · Zasláno: 1. 5. 2016, 19:28:21
Ahoj,
mám php skript: <?php require('../sql.php'); session_start(); ?> <!DOCTYPE html> <meta name="robots" content="noindex,nofollow"> <meta charset<?php echo "=".$internal['charset']; ?>> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <?php $query = "INSERT INTO articles VALUES ('Lorem ipsum', 'Lorem ipsum dolor sit amet...', '1970-01-01', 'lorem, ipsum, lipsum');"; $escape = mysqli_real_escape_string($connect, $query); mysqli_query($connect, $escape); mysqli_close($connect); ?> sql.php: <?php require('config.php'); $connect = mysqli_connect($sql['host'],$sql['user'],$sql['pass'],$sql['db']); if(mysqli_connect_errno() != 0){ die("<b>Fatal error:</b> Cannot connect to the database: ".mysqli_connect_errno()); } ?> articles .
A z nějakého neznámého důvodu ten můj php skript nezapisuje, přitom když v phpMyAdmin ten dotaz spustím, tak data bez problémů zapíše. Netušíte, kde je problém? Díky |
||
Dan Charousek Profil |
#2 · Zasláno: 1. 5. 2016, 19:47:58
Xanomes:
Protože na řádku 11 escapuješ celý dotaz, což je samozřejmě špatně. Uvozovky se ti změní na \', takže dotaz skončí chybou. Escapuj každou hodnotu zvlášť. Navíc jestli máš i sloupec pro ID, tak ti chybí. Buďto výčtem sloupců uveď, co vkládáš nebo na pozici ID (obvykle první) dej null, aby se použila hodnota autoincrementu. |
||
TomášK Profil |
#3 · Zasláno: 1. 5. 2016, 19:50:12
Nech si vypsat chybovou hlášku, viz Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » Jak si vypsat chybu
|
||
Xanomes Profil |
#4 · Zasláno: 1. 5. 2016, 20:06:14
Dan Charousek, TomášK:
Díky za pomoc, skript jsem upravil takto a již zapisuje: <?php require('../sql.php'); session_start(); ?> <!DOCTYPE html> <meta name="robots" content="noindex,nofollow"> <meta charset<?php echo "=".$internal['charset']; ?>> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <?php $name = mysqli_real_escape_string($connect, "Lorem ipsum"); $text = mysqli_real_escape_string($connect, "Lorem ipsum dolor sit amet..."); $date = mysqli_real_escape_string($connect, "1970-01-01"); $tags = mysqli_real_escape_string($connect, "lorem, ipsum, lipsum"); $query = "INSERT INTO articles VALUES ('".$name."', '".$text."', '".$date."', '".$tags."');"; mysqli_query($connect, $query); mysqli_close($connect); ?> |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0