Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tvujpritel Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 6. 2016, 08:02:08
Zdravím,
aktuálně řeším jednu věc, kterou nevím, jak efektivně co nejlépe udělat. Takto, mám vlastní e-shop. Na e-shopu spravuji produkty, zařazuji je do kategorie atd. Dále mám produkt ID - počet kusů (dostupnost) Nyní potřebuji, aby produkty šli obědnávat dle parametrů. Např. Produkt "Protein 80%" Příchuť vyberte: "čokoláda", "malina", "jablko" Dostupná velikost: "" nebo Produkt "Tričko POWERGYM" Příchuť vyberte: "černá", "bílá", "červená" Dostupná velikost: "S", "L", "M", "XXL" Materiál: "bavlna" né všechny velikosti, příchutě nebo barvy jsou skladem. přemýšlím nad tím, jelikož dále potřebuji, aby uživatel mohl do košíku dát 1 produkt vé více variantách - při stejných se pouze zvýší počet kusů. Aktuálně mám tabulky takto ----------------------------- Tabulka s produkty: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `shop_products` ( `id` int(50) NOT NULL, `category_id` int(10) NOT NULL, `date_added` int(20) DEFAULT NULL, `active` tinyint(1) DEFAULT '1', `name` varchar(150) DEFAULT NULL, `urlname` varchar(150) DEFAULT NULL, `keywords` varchar(200) DEFAULT NULL, `description` varchar(150) DEFAULT NULL, `text` text, `sale` int(11) DEFAULT '0', `price` float DEFAULT NULL, `dph` float DEFAULT '15', `product_ean` varchar(50) DEFAULT NULL, `b_top` int(1) DEFAULT '0', `b_slide` int(1) DEFAULT '0', `short_text` text, `price_vo` float DEFAULT NULL, `unlimited_product` int(1) DEFAULT '0' ) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=5 DEFAULT CHARSET=utf8; Množství produktů na skladu: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `shop_products_status` ( `id` int(5) NOT NULL, `product_id` int(50) NOT NULL, `action` enum('+','-') DEFAULT NULL, `count` int(20) DEFAULT '1', `log_date` int(20) NOT NULL, `log_ip` varchar(100) DEFAULT NULL, `info` varchar(200) DEFAULT NULL ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8; Nákupní košík: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `shop_basket` ( `id` int(5) NOT NULL, `sid` varchar(250) DEFAULT NULL, `product_id` int(10) DEFAULT NULL, `date` int(20) DEFAULT NULL, `ip` varchar(100) DEFAULT NULL, `count` int(5) DEFAULT NULL, `userid` int(20) DEFAULT '0', `skey` varchar(255) DEFAULT NULL ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8; |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0