Autor Zpráva
Jacks
Profil *
Zdravím,

rád bych se zeptal, pokud na výpočet věku chci použít funkci TIMESTAMPDIFF, dá se využít i ve chvíli, kdy mám datum narození v jednotlivých sloupcích? Nebo je potřeba ještě udělat jeden sloupec, kde bude celé datum?

Díky za radu
pcmanik
Profil
Jacks:
A načo máš vôbec dátum vo viacerých stĺpcoch?
Casero
Profil
Jak píše pcmanik, tak je vhodné využívat datové typy odpovídající hodnotě (datum) a mít to tedy v jednom sloupci.

Jinak třeba
SELECT TIMESTAMPDIFF(YEAR, now(), concat(sloupec1,'-',sloupece2,'-',sloupec3));

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: