Autor Zpráva
serverteam.sk
Profil
Dobrý den.
snad posledni problem když jsem si jen tak z nudy prochazel toto forum tak jsem si všiml že poslední dobou doporučujete mysqli. Dosud používám normální mysql opraví mi někdo tento kó aby podporoval mysqli ?
 include "config.php";
                        mysql_connect($mysql_ip,$mysql_user,$mysql_pass);
                        mysql_select_db($mysql_name); 
                        $q = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$_POST['nick']."'"); 
                        if(mysql_num_rows($q) == 0)
                        {           
                          $pass = md5($_POST['pass']);
                          mysql_query("INSERT INTO users values(0,'".$_POST['nick']."','".$pass."','".$_POST['email']."')");  
                          echo "Registrace proběhla úspěšně.<meta http-equiv='refresh' content='2;url=login.php'>";
                        }
Dekuji moc
serverteam.sk
Profil
případně jestli se nenajde nějaká příručka kterou bych pochopil :D
nightfish
Profil
Přečti si článek od Fisira, máš to tam všechno pěkně česky popsané.
serverteam.sk
Profil
no moc jsem z toho nepobral mohl by mi prosim ten kód někdo opravit ?
Vůbec nechápu co mam kám vložit a co na co navazuje
pcmanik
Profil
serverteam.sk:
Tak si prečítaj ešte raz (kľudne aj viac krát) Rychlý začátek s MySQLi.
serverteam.sk
Profil
no vytvořil jsem toto ale je to úplně špatně
$mysqli = new mysqli($mysqlset['host'], $mysqlset['name'], $mysqlset['pass'], $mysqlset['base']);
$result = $mysqli->query("INSERT INTO nabors values (0,'".$_POST['name']."','".$_POST['mcname']."','".$_POST['age']."','".$_POST['nick']."','".$_POST['adilytime']."','".$_POST['email']."','".$_POST['skype']."','".$_POST['describle']."','".$_POST['motivation']."','".$_POST['experience']."','".$_POST['reference']."','".$_POST['final']."'));
if($mysqli->connect_errno){
echo "Chyba při připojování k databázi: ".$mysqli->connect_error};
$escaped = $mysqli->real_escape_string($var);
pcmanik
Profil
serverteam.sk:
Neviem čo používaš za editor, ale miestny zvýrazňovač kódu očividne upozorňuje na to, že ti tam chýbá úvodzovka v query.
serverteam.sk
Profil
nakonec jsem soubor upravil takto :
<?php
 include ("includes/header.php");
 include ("localescript.php");
 include ("functions.php");
 include ("config.php");
?>
<br><br><br>
<div class="container">
    <h1 class="mb50 mt50"><span><?echo $locale['button'] ?><?echo $locale['toposition'] ?><strong class="color-builder">   <?echo $locale['1_option'] ?></strong></span></h1>
<? if($enableoption['1'] > 0) 
{
echo get_form();
}
else echo '<div class="alert alert-danger">';
$locale['errorlookingbuilders'];
'</div>';
if(isset($_POST['submit']))
    {
    $mysqli = new mysqli( "mysql.hostinger.cz", "u823014073_addon", "********", "u823014073_addon");
    $result = $mysqli->query("INSERT INTO nabors values (0,'".$_POST['name']."','".$_POST['mcname']."','".$_POST['age']."','".$_POST['dailytime']."','".$_POST['email']."','".$_POST['skype']."','".$_POST['describle']."','".$_POST['motivation']."','".$_POST['experience']."','".$_POST['reference']."','".$_POST['final']."')");
    if($mysqli->connect_errno){
    echo "Chyba při připojování k databázi: ".$mysqli->connect_error;
    };
    $escaped = $mysqli->real_escape_string($var);

    }
?> 
</div>
žadny error mi to nehazi ale po vyplneni a odeslani formulare to reloadne stranku a do databaze to neprida nic
posilam zde i živou ukazku addons.69economy.tk/nabors
serverteam.sk
Profil
ještě jeden problem kod jsem malinko předělal a vyšlo mi
if(isset($_POST['submit']))
    {
    $mysqli = new mysqli( "mysql.hostinger.cz", "u823014073_addon", "******", "u823014073_addon");
    $mysqli->query("INSERT INTO nabors values (0,'".$_POST['name']."','".$_POST['mcname']."','".$_POST['age']."','".$_POST['dailytime']."','".$_POST['email']."','".$_POST['skype']."','".$_POST['describle']."','".$_POST['motivation']."','".$_POST['experience']."','".$_POST['reference']."','".$_POST['final']."')");
    echo "hotovo";
    }
ovšem po kliknuti na odeslat se zobrazi pouze Hotovo ale do databáze se nic nepřidá
nemam problem přidat i kód formuláře
TomášK
Profil
Znovu zpět k výše odkazovanému článku, je tam popsáno, jak zkontrolovat, jestli se připojení k databázi povedlo. Popis, jak zjistit, zda dotaz proběhl, je tam jen pro prepared statements, ale zde je vhodné je použít. Uprav dotaz tak, aby je využíval, doplň tam kontroly, zda proběhl.

www.fisir.tk/itblog/mysql_#mysqli
www.fisir.tk/itblog/mysql_#prepared-statements

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: