Autor Zpráva
mojmirus
Zdravím všechny. Potřeboval bych radu a tip. Používám klasické *.asp a mam jeden z mnoha formulářů. Informace z tohoto formuláře zapisuji do databáze. Mam Access (mdb), ale totéž se tyká i sql.
Většina záznamu je pod Windows kódováním a data se zapíši správně.
Někteří uživatele mají zřejmě zapnuté kódovaní UTF a těch se toto tyká. Nejsem schopen tento UTF formát na vstupu identifikovat a převést data na kódovaní Windows.
Používám vstupní stránku jako formulář a pak po odeslaní se zavolá výkonná stránka, co zapíše data , pošle mejly atd.

Nemá někdo zkušenost s tímto problémkem ?

Diky za tipy .

Moymeer
Kajman
Ten formulář je na webové stránce? Je u této stránky nastavené kódování nebo je u formuláře alespoň vyplněn atribut accept-charset? To aby prohlížeč věděl, v jakém kódování má formulář odeslat
mojmirus
Kajman:
ano, formular je na webové stránce. atribut accept-charset jsem zatim nezkoušel. Vyzkouším. Díky moc za tip .

Kajman:
Zkusil jsem to. Jen netusim, jak to u tech problematickych zadavatelu funguje - resp. jak to udelaji.
Vlozil jsem accept-charset="windows-1250". Spustil IE 11, nacetl stranku s formularem. prepnul kodovani na UTF . Tim se mi vsechny znaky na strance prekodovaly. Zapsalo se to spatne.
Pochybuji, ze by nekdo zadaval do formulare na strance, ktera je uplne necitelna .

Jinak na te vstupni strance je <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">, zkousel jsem i jine tipy googlu, ale ne v kombinaci s accept-charset.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0