Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Radek22 Profil |
#1 · Zasláno: 9. 2. 2017, 11:54:53
Zdravím,
plánuji web, který bude vícejazyčný a v administraci bude možné přidat další jazykovou verzi. Určitě je třeba počítat s tím, že různé jazykové verze nebudou 1:1. Na příkladu článků mi z toho vychází tato tabulka, kde si vytáhnu články pro daný jazyk a zobrazím je na webu. clanky (id, lang (cizí klíč do tabulky lang, kde primární klíč bude mít hodnoty "cs", "en", ...), nazev, obsah, ...) Mám jeden problém. Budou tam i články, které budou přeložené do dalších jazykových verzí a já u těchto článků musím zobrazit příslušné vlajky na přepínání. Podle výše uvedené tabulky nepoznám, jaké články k sobě patří. Napadá Vás nějaké řešení? Mě napadlo, že bych při přidávání článků (jeden formulář pro všechny jazykové verze článku) vytvořil jedinečný identifikátor - třeba pomocí funkce microtime() a ten přidal do tabulky clanky. Pak si načtu daný článek, zjistím jeho identifikátor a v druhém dotazu si podle identifikátoru vytáhnu jazykové verze článku. Napadá Vás nějaké lepší řešení? Moc děkuji |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 9. 2. 2017, 12:33:38
Také můžete udělat provázání tak, že budete mít sloupec, kde bude id originálního článku, ke kterému je toto překlad.
Dotaz pak bude složitější, abyste našel všechny možné vazby a překlady překladů. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0