Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lokajidlo Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 10. 2017, 10:59:07
dobrý den rád bych vytvořil graf teploty v aplikaci Grafana jak zdroj dat používám Mysql. Potřebuji jednoduchý graf pouze teplotu za určité období.
Takhle vypadá tabulka: Kde | teplota1 | datum (datetime) A myslel jsem si že po vložení tohoto sql dotazu Grafana graf vykreslí ale nic: SELECT UNIX_TIMESTAMP(datum) as time_sec, teplota1 as value, kde as metric FROM mereni WHERE $__timeFilter(datum) and kde = 'venku' ORDER BY datum ASC Takhle vypadá předloha sql dotazu kam jsem jen doplnil moje db údaje: SELECT UNIX_TIMESTAMP(<time_column>) as time_sec, <value column> as value, <series name column> as metric FROM <table name> WHERE $__timeFilter(time_column) ORDER BY <time_column> ASC jen pro úplnost tady je help od grafany ale to mi moc nepomohlo: Time series: - return column named time_sec (UTC in seconds), use UNIX_TIMESTAMP(column) - return column named value for the time point value - return column named metric to represent the series name Table: - return any set of columns Macros: - $__time(column) -> UNIX_TIMESTAMP(column) as time_sec - $__timeFilter(column) -> UNIX_TIMESTAMP(time_date_time) ≥ 1492750877 AND UNIX_TIMESTAMP(time_date_time) ≤ 1492750877 - $__unixEpochFilter(column) -> time_unix_epoch > 1492750877 AND time_unix_epoch < 1492750877 Or build your own conditionals using these macros which just return the values: - $__timeFrom() -> FROM_UNIXTIME(1492750877) - $__timeTo() -> FROM_UNIXTIME(1492750877) - $__unixEpochFrom() -> 1492750877 - $__unixEpochTo() -> 1492750877 Poradí mi prosím někdo s tím, kde dělám chybu? Předem děkuji |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 31. 10. 2017, 12:50:11
lokajidlo:
„Poradí mi prosím někdo s tím, kde dělám chybu?“ Aplikace žádnou chybovou hlášku nevypíše? |
||
lokajidlo Profil * |
#3 · Zasláno: 31. 10. 2017, 13:08:34
Kajman:
No to je na tom právě to nejhorší že apka se tváří jako by se nic nedělo... prostě jen nezobrazí data... Přitom SQL dotaz je v pořádku když ho zadám do DB v této podobě (samozřejmě s upraveným $__timeFilter(datum) ) Já osobně si myslím že bude problém v této části: UNIX_TIMESTAMP(<time_column>) as time_sec, <value column> as value, <series name column> as metric Nebo spíš nechápu proč je kolonka metric... Pro vytvoření grafu přece musí stačit čas (time_sec) a hodnota (value)... |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 31. 10. 2017, 22:46:25
Pokud je sloupec teplota1 číselného typu, tak to, co jste poslal, vypadá korektně.
Tipnul bych, že metric používají k pojmenování čar ve grafu, pokud je jich víc. Zkuste vyhodit podmínku na kde, jestli to nějaká data začně zobrazovat. Případně celou where část. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0