Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nailen Profil |
#1 · Zasláno: 11. 3. 2018, 08:48:05
Zdravím návštěvníky tohoto vlákna a předem děkuji za vaši radu.
Mám databázi a v ní tabulku tab1 a tabulku tab2. Tyto tabulky chci spojit pomocí JOIN. Pokud zadám následující příkaz v phpMyadminu, tak se mi vypíše přesně co potřebuji. Tedy tabulky se spojí a vypíší se mi dva řádky pouze ty kde id_user je rovno jedné. SELECT neco1, neco2 FROM tab1 INNER JOIN tab2 ON tab1.id_tab2 = tab2.id WHERE tab1.id_user = 1 ORDER BY tab2.id pokud ale tento kód vložím do php scriptu stránky a spustím ho pomocí tohoto příkazu: $stmt = $mysqli->query(" ... "); a následně vypíši výsledek pomocí tohoto příkazu echo $stmt->num_rows; tak dostávám číslo, které je násobkem obou řádků tabulky. Tedy každý řádek z tab1 se mi spojí s řádkem tab2. Poradí mi někdo, kde mám chybu? Děkuji |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 11. 3. 2018, 16:36:36
Nailen:
„Poradí mi někdo, kde mám chybu?“ Chyba možná bude ve vkládání kódu do php skriptu. Ukažte ten php kód. |
||
Nailen Profil |
#3 · Zasláno: 11. 3. 2018, 17:57:56
Kajman:
$stmt = $mysqli->query("SELECT neco1, neco2 FROM " . $db_table_prefix . "tab1 INNER JOIN " . $db_table_prefix . "tab2` ON " . $db_table_prefix . "tab1.id_tab2 = " . $db_table_prefix . "tab2.id WHERE " . $db_table_prefix . "tab1.id_user = " . $loggedInUserID . " ORDER BY " . $db_table_prefix . "tab2.id"); echo 'Z databáze jsme získali ' . $stmt->num_rows . ' záznamů.</br>'; while ($vypis = $stmt->fetch_assoc()) { ... } |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 13. 3. 2018, 06:50:08
echo "SELECT neco1, neco2 FROM " . $db_table_prefix . "tab1 INNER JOIN " . $db_table_prefix . "tab2` ON " . $db_table_prefix . "tab1.id_tab2 = " . $db_table_prefix . "tab2.id WHERE " . $db_table_prefix . "tab1.id_user = " . $loggedInUserID . " ORDER BY " . $db_table_prefix . "tab2.id"; |
||
Nailen Profil |
#5 · Zasláno: 13. 3. 2018, 19:33:51
og Keeehi
Dobrý den, děkuji za vaši odpověď. Toho jednoho zpětného apostrofu jsem si ani nevšiml. Pozůstatek kopírování z admina. Ještě jednou děkuji |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0