Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sparky Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2019, 19:52:32
Mám vyhledávání z tabulky databáze - SELECT title FROM table WHERE title LIKE %slovo% - výsledek jsou řádky které obsahují jakýkoliv záznam kde je "slovo". Např. hledám slovo "bus" v tabulce mám autobus, trolejbus - výsledek je autobus i trolejbus.
Poté mám vyhledávání - SELECT title FROM table WHERE MATCH (title) AGAINST (slovo IN BOOLEAN MODE) - ve stejném případě, kdy hledám slovo "bus" a v tabulce mám autobus, trolejbus, tak výsledek bude nic Zkusil jsem: Zkoušel jsem dotaz SELECT title FROM table WHERE MATCH (title) AGAINST (slovo IN BOOLEAN MODE) s operátorem * (slovo), ale to funguje jen pouze když záznam v tabulce začíná na hledané slovo. Chci docílit: Chtěl bych dosáhnout, abych fulltextovým vyhledáváním dosáhl výsledku jako při dotazu s LIKE %slovo% Děkuji |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2019, 08:19:38
|
||
sparky Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2019, 11:33:15
Kajman:
Potom bych měl ještě doplňující otázku. vyhledávání na velkých eshopech typu Alza, CZC... používají fulltextové vyhledáváná MySQL nebo je to řešeno nějakou nadstavbou? Díky |
||
juriad Profil |
Nevím co používají, ale dost pravděpodobně to bude ElasticSearch nebo Solr. Mimochodem, Alza zřejmě není spokojená s kvalitou vyhledávání: www.alza.cz/kariera/fulltextove-a-semanticke-vyhledavani-na-webu-eshopu-art14293.htm
CZC používá Solr: www.czc.cz/release-notes/clanek |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0