Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
andynewcastleth Profil |
#1 · Zasláno: 16. 12. 2019, 08:19:22
Mám dvě tabulky:
tabulka1: id - okno - dvere - stena tabulka2: id - noha - ruka - telo Chci tyto dvě tabulky spojit dle identických ID (natrvalo, nejen v dotazu) aby mi vzniklo: tabulka3: id - okno - dvere - stena - noha - ruka - telo ID může a nemusí být v obou tabulkách. |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 16. 12. 2019, 08:48:49
Můžete si udělat view tabulka3, kde ten select se spojením (plus asi i unionem, protože mysql neumí full outer join) bude uložený. Pak při editaci tabulky1 a 2 se data z view odpovídajícím způsobem změní.
Pokud to chcete natvrdo, tak uděláte tabulku a data tam dáte při jejím založení nebo později na základě dotazu. V této variantě budou data nezávislá a změny se nepropíší. |
||
N71 Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 12. 2019, 08:50:13
Zvol typ tabulky, který podporuje cizí klíče (typicky InnoDB) a sloupci přidej Foreign key constraint. dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/create-table-foreign-keys.html
|
||
andynewcastleth Profil |
#4 · Zasláno: 16. 12. 2019, 09:01:10
Hm, jsem doufal, že budete mít nějaký jednoduchý trik typu merge tabulka1 with tabulka2 by id a bude hotovo.
Ono nakonec bude asi nejjednodušší si tu tabulku vytvořit a pak data nakopírovat klasickými SQL dotazy.... . |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 16. 12. 2019, 11:02:27
andynewcastleth:
„Ono nakonec bude asi nejjednodušší si tu tabulku vytvořit a pak data nakopírovat klasickými SQL dotazy.“ Pokud je to jednorázová operace, tak určitě. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0