Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
andynewcastleth Profil |
Hlavní tabulka AUTA a dvě rozšiřující tabulky provázané skrz IDAUTA:
AUTA id | jmeno 1 | ford 2 | audi ... MODELY id | idauta | model | cena 1 | 1 | MODEL A | 10 000 2 | 1 | MODEL B | 20 000 ... BARVY id | idauta | barva 1 | 1 | cervena 2 | 1 | bila ... MŮJ DOTAZ 1 : Jak udělat následující skript (viz poznámka)? Použiji k tomu CROSS JOIN nebo jak? $results = $mysqli->query("SELECT * FROM auta"); while($row = $results->fetch_assoc()){ echo $row["jmeno"]; //jak vypsat "cena zacina jiz od: xxx KC"????????? } MŮJ DOTAZ 2: Jak udělat následující skript (je stejný, akorát má 3. tabulku)? $results = $mysqli->query("SELECT * FROM auta"); while($row = $results->fetch_assoc()){ echo $row["jmeno"]; //jak vypsat "cena zacina jiz od: xxx KC"????????? //jak vypsat "mame k dispozici xxx barevnych kombinaci"????????? } |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 16. 1. 2020, 08:21:45
Můžete upravit prvotní dotaz, aby ty informace hned vyhledal. Něco jako
SELECT a.*, m.*, (SELECT Count(*) FROM barvy b WHERE b.idauta = a.id) pocet_barev FROM auta a LEFT JOIN (SELECT idauta, Min(cena) cena_od, Max(cena) cena_do, Count(DISTINCT cena) ruznych_cen FROM modely GROUP BY idauta) m ON a.id = m.idauta |
||
andynewcastleth Profil |
#3 · Zasláno: 16. 1. 2020, 08:57:00
Já do toho dotazu ještě potřebuji doplnit podmínku WHERE, tedy v mem prikladu by to bylo:
$results = $mysqli->query("SELECT * FROM auta WHERE povoleno='$xml_status' AND kategorie='$xml_karegorie'"); while($row = $results->fetch_assoc()){ echo $row["jmeno"]; //jak vypsat "cena zacina jiz od: xxx KC"????????? } Jak ji dostanu do toho řešení? Zkoušel jsem, ale nedaří se.... |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 16. 1. 2020, 09:24:31
Ukažte, jak jste to zkoušel, třeba tam bude jen drobná chyba.
|
||
andynewcastleth Profil |
Mé řešení bylo to zkopírovat na úplný konec dotazu. Což vyústilo v chybu syntaxe... .
Nedalo mi to nevyzkoušel znovu a nyní to funguje. Zřejmě jsem jen špatně kopíroval. I když jsem trochu bojoval s upraveným dotazu na moji situaci, tak se mi to podařilo dát dohromady a nyní to funguje bezvadně! Tedy mockrát děkuji za pomoc. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0