Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peter_r Profil |
#1 · Zasláno: 22. 9. 2020, 12:23:55
potrebujem vypísať počet riadkov z tabuľky, skúšal som to pred niekoľkými mesiacmi, nešlo mi to tak som sa na to vykašľal
teraz som sa k tomu vrátil opäť, skúšam rôzne návody z rôznych stránok a stále nič toto mám asi správne (si myslím): $result = Db::queryAll(' SELECT COUNT(vyrobok_id) FROM vyrobok '); ale s vypísaním si neviem rady, skúšal som viac variant, vždy nejaká chyba echo mysqli_num_rows($reuslt); kde mám chybu? |
||
Ikki Profil |
#2 · Zasláno: 22. 9. 2020, 12:30:57
Jednoduše si vytvoř alias
SELECT COUNT(vyrobok_id) AS celkemVyrobku FROM vyrobok |
||
peter_r Profil |
#3 · Zasláno: 22. 9. 2020, 12:46:47
$result = Db::queryAll(' SELECT COUNT(vyrobok_id) AS celkemVyrobku FROM vyrobok '); echo $result['celkemVyrobku']; a vypísalo Notice: Undefined index: celkemVyrobku |
||
blaaablaaa Profil |
#4 · Zasláno: 22. 9. 2020, 13:54:49
peter_r:
Tvá databázová vrstva určitě bude mít nějakou metodu na vrácení jednoho záznamu - něco jako fetch nebo rovnou fetchOne/fetchSingle. |
||
peter_r Profil |
#5 · Zasláno: 22. 9. 2020, 14:41:55
blaaablaaa:
tak v tomto som mimo |
||
Serg Profil |
#6 · Zasláno: 23. 9. 2020, 15:15:20
Odkud je ta třída Db? Je stažená z internetu u nějakého článku? Tak ten článek nejspíš bude rovnou vysvětlovat jak funguje a co umí.
Mně připadá jako že je odsud: www.itnetwork.cz/php/databaze (to se dá zjistit po otevření souboru Db.php) Jestli je to tak, tak bude mít i metody querySingle a queryOne. queryOne vrací celý první řádek, querySingle vrací jen první sloupec z prvního řádku. Tady stačí vzít jen první sloupec, ale jako možností je víc, jde to i s tím queryAll, jen je to zbytečné. <?php // querySingle $pocet = Db::querySingle('SELECT COUNT(*) FROM vyrobok'); // queryOne $result = Db::queryOne('SELECT COUNT(*) AS pocet FROM vyrobok'); $pocet = $result['pocet']; // queryAll $result = Db::queryAll('SELECT COUNT(*) AS pocet FROM vyrobok'); $pocet = $result[0]['pocet']; Nebo taky může být chyba v SQL dotazu, např. překlep v názvu tabulky... |
||
peter_r Profil |
#7 · Zasláno: 24. 9. 2020, 13:18:56
Serg:
áno, učil som sa na stráke itnetwork.cz ďakujem, querySingle mi funguje |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0