Autor Zpráva
MichalHTML
Profil
Dobrý den , když do php kódu napíšu aby to vyhledali z databáze db a např. Jméno ,a příjmení je test
Jak udělám to aby to ten výsledek napsalo jako proměnu např. $jmeno
Kajman
Profil
Nabindujete chtěnou proměnnou do dotazu.
Xdd
Profil *
Jak? Kajman
Kajman
Profil
Pokud nepoužíváte jiný databázový layer, ale klasickou mysqli knihovnu z instalace php, tak
www.php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-param.php

Ale možná chcete něco jiného. Popis v [#1] je celkem zmatečný. Toto je řešení, kdy chcete místo pevného stringu test hledat string uložený v proměnné.

Pokud ale opravdu chcete ukládat výsledek dotazu při hledání stringu test do proměnné, tak to bude jedna z fetch metod z
www.php.net/manual/en/class.mysqli-result.php
v závislosi na tom, jakou přesně chcete strukturu. Všechny řádky a všechny sloupce můžete do proměnné uložit metodou fetch_all.
Michalphp
Profil *
<?php
 require_once("connection.php");

 $query = "SELECT `poznamka` FROM `users` WHERE `email` = 'Muj@mail.test'";
            
 $result = mysqli_query($con,$query);

Toto je můj kód co mám přidat do kódu aby to dalo jako proměnu $poznamka
T-fon
Profil
Vždyť to Kajman psal, že je potřeba použít fetch a poslal i odkaz.
Btw. je potřeba se tu na fóru kvůli jedný otázce 3x registrovat?
lionel messi
Profil
Michalphp:

Súhlas s [#6].

Ak potrebuješ z $pole["klic"] vyrobiť $klic, použi funkciu extract. Otázka je, či je to dobrý nápad, podľa mňa ani nie.
Kajman
Profil
lionel messi:
Takovou funkci začátečníkovi neraď, nadělá s ní více škody než užitku.

Jemu stačí pro první nalezený záznam něco jako
if( $result ) {
  if( $row = $result->fetch_array() ) {
    $poznamka = $row['poznamka'];
  }
}
lionel messi
Profil
Kajman:
lionel messi:
Takovou funkci začátečníkovi neraď, nadělá s ní více škody než užitku.

Súhlasím, píšem preto:

Otázka je, či je to dobrý nápad, podľa mňa ani nie.

Zároveň odkazujem na dokumentáciu, kde je popísané správanie funkcie vrátane prípadného prepisovania existujúcich premenných a upozornenie, že sa nemá používať na uživateľské vstupy.

Osobne som funkciu extract v práci ani súkromných projektoch nikdy nepoužil a stretol som sa s ňou len raz.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0