Autor Zpráva
Santa11
Profil *
mam problem...kdyz mam srovnavani podle datumu (ORDER BY datum DESC) a datum ve formatu 02.01.2006...tak proc sem mi datumy z roku 2006 radej pod datumy z roku 2005??
igamenir
Profil
Jakého typu je sloupec s datumem? jestli je to text, tak se ti to bude řadit prvně podle dne.
Fenrir
Profil
No jasně je to nutno překonvertovat na datumnebo načíslo což lze i v mysql hledej pod DATE_FORMAT nebo SEC_TO_TIME nebo něco podobného teď přesně nevím...
Santa11
Profil *
hm...to bude tim...protoze typ pole s datumem v dtbz je text...ale v ty tabulce mam uz asi 350 polozek...kdyz ted zmenim typ toho pole na DATE...tak se stane co??
Santa11
Profil *
...tak sem to pole zmenil...na DATE...a vsechny datumy se mi smazaly a format datumu je 0000-00-00 a ja ho chi zmenit na 00.00.0000...nevite nekdo jak??? Kdyz vychozi hodnotu prepisu na tu jakou chci tak sem mi zmeny neulozej...
halogan
Profil
OT: Razeni dle data
Santa11
Profil *
Jak to myslis??
Hugo
Profil
Santa11

http://pravidla.cz/hledej.php?qr=datum
Hugo
Profil
Santa11

Já bych to asi řešil přes php, načti data z db, překonveruj to do požadované podoby a znovu ulož do tabulky. A hlavně to předtím zazálohuj.
Santa11
Profil *
...:-( nevim jak to prekonvertovat....??
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.