Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
martin6541 Profil |
#1 · Zasláno: 15. 6. 2022, 06:00:42
Ahoj.
Mám tabulku s DPD Pickup výdejníma místama. DPD nedávno do seznamu zahrnulo asi 200 AlzaBoxů. Já potřebuji všechny záznamy, které v názvu místa obsahují slovo AlzaBox vymazat. Tedy něco jako: DELETE FROM j39_pickupatplace_bypv_places WHERE title = '*AlzaBox*'; Zde si právě nejsem jist, jestli stačí před to a za to slovo vložit hvězdičku :) |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 15. 6. 2022, 07:12:30
SELECT * FROM j39_pickupatplace_bypv_places WHERE title LIKE '%AlzaBox%' |
||
martin6541 Profil |
#3 · Zasláno: 15. 6. 2022, 07:14:04
Kajman:
Díky díky. Mohu zaměnit SELECT za DELETE že? |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 15. 6. 2022, 07:16:35
Ano, před mazáním je lepší si data vypsat, abyste zkontroloval, že jsou podmínky dobře.
|
||
martin6541 Profil |
Kajman:
Vyzkoušeno, funguje. |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
martin6541 Profil |
#6 · Zasláno: 20. 6. 2022, 21:03:38
Kajman:
„ SELECT * FROM j39_pickupatplace_bypv_places WHERE title LIKE '%AlzaBox%' “
Ahoj ještě jednou. Když bych z toho chtěl vytvořit událost... která by se každý týden v pondělí ve 3 ráno zopakovala... mám to správně? prnt.sc/b2KxT4FstDeZ |
||
Keeehi Profil |
Pravděpodobně ano. Nicméně, nebylo by lepší je tam spíš neimportovat? Když to jednou z nějakého důvodu neproběhne, bude vám to tam týden viset. Raději bych upravil ten script co importuje/updatuje výdejní místa.
|
||
martin6541 Profil |
#8 · Zasláno: 20. 6. 2022, 21:17:23
Keeehi:
To bohužel nejde. Neprve byla domluva, že obdržíme od DPD vlastní xml feed ve kterém ty alzaboxy nebudou. A toto mělo být jen dočasné řešení... ale dnes jsem se dozvěděl od operátora dpd, že k tomu nedostali povolení. Takže komponenta v eshopu mi implementuje všechna výdejní místa z jejich xml feedu. Já musím vyřešit to, jak je smazat. Nejjednodušší je pro mě tato cesta, kdy nechám naimportovat místa a pak vymažu alzaboxy z databáze. díky události na to nezapomenu. |
||
Keeehi Profil |
#9 · Zasláno: 21. 6. 2022, 09:35:41
Ano, ideální by bylo, kdyby dpd to v tom xml feedu vůbec neměla. Ovšem řešení by mělo existovat, i v případě, že tam jsou. To co já navrhuji je upravit tu komponentu, která řeší import xml feedu do databáze. Momentálně načte xml a všechny položky nahraje. Neměl by ale být problém tam přidat podmínku, která by, kontrolovala zda je ve jméně alzabox a v takovém případě tu položku do databáze nepřidala a jen pokračovala na další.
|
||
martin6541 Profil |
#10 · Zasláno: 21. 6. 2022, 09:49:29
Keeehi:
Děkuji za názor. Navrhnu to výrobci rozšíření. Snad se mu bude chtít... :) |
||
Kajman Profil |
#11 · Zasláno: 21. 6. 2022, 09:58:30
Nebo si připravit nástroj, který z xml vyháže nechtěné položky a bude se importovat již hotový.
V rozšíření byste např. nastavil url feedu na svou adresu, kde bude program, který stáhne xml z dpd a upraví ho. |
||
Kajman Profil |
#12 · Zasláno: 21. 6. 2022, 10:03:46
Nebo pokud ta komponenta vkládá řádky po jednom, možná by šel before insert trigger, který chybou nechtěný řádek odmítne. Pokud to tedy pak nezhavaruje všechno. Pak by snad šel udělat i trigger after insert, který při nechtěných datech nastaví event, že se má za sekundu položka smazat.
|
||
Časová prodleva: 3 roky
|
0