Autor Zpráva
zis
Profil *
čus hele nevíte jak mám propojit php s sql?
nevím přesně syntaxi mssql_connect(webdatabse(moje databáze),uzivatel(sa),heslo(žádné))
a jestli ten soubor webdatabase.sql musí bejt u toho souboru.php?
dik jinak mám

if ($Nazev!=""):
$spojeni = mssql_connect("webdatabase", "sa", "");
//mssql_select_db("webdatabase");
if (!$spojeni):
echo "Nepodařilo se připojit k databázi.";
else:
$vysledek = mssql_execute($spojeni,
"SELECT * FROM Adresy WHERE Nazev LIKE '$Nazev%'");
if (!$vysledek):
echo "Chyba při provádění dotazu v databázi.";
else:
echo "Počet nalezených adres: ".mssql_num_rows($vysledek);
echo "<TABLE CELLPADDING=2 CELLSPACING=0 BORDER=1>\n";
echo "<TR BGCOLOR=SILVER><TH>Název</TH><TH>Telefon</TH></TR>\n";
while (mssql_fetch_row($vysledek)):
echo "<TR><TD>".mssql_result($vysledek, "prijmeni")."</TD>";
echo "<TD>".mssql_result($vysledek, "rodne_cislo")."</TD></TR>\n";
endwhile;
echo "</TABLE>\n";
endif;
endif;
endif;
?>
a nepropojí se mi to
Raider
Profil
čus hele nevíte jak mám propojit php s sql?

mssql_connect je zle. Správne je mysql_connect. Pripojiť sa môžeš nasledovne:

$spojeni = mysql_connect("localhost","root","heslo") or die ("Nepodarilo sa pripojiť k serveru.");
mysql_select_db("nazov_databazy",$spojeni) or die ("Nepodarilo sa nadviazať spojenie s databázou.");
zis
Profil *
mssql_connect je zle
sorry já mám MsSql a ne MySql
ale jinak ta syntaxe mi pomohla
zis
Profil *
ale stejnak mi to přes to mssql nefachá jakoby to neznalo ale je to správně používá se to píše mi to

Fatal error: Call to undefined function: mssql_connect() in c:\inetpub\wwwroot\hledej.php on line 15

a v php.ini mám povoleno extension=msql.dll
Kajman_
Profil *
Podívej se na
http://mirrors.inway.cz/manual/cs/ref.mssql.php
na instalaci. Tam se ta knihovna jmenuje jinak.
zis
Profil *
Kajman_:nějak sem tam koukal i dřív ale nevidim to tam
Kajman_
Profil *
The MSSQL extension is enabled by adding extension=php_mssql.dll to php.ini.
zis
Profil *
no tak to mám a nic
bitbit
Profil
A mas tu knihovnu php_mssql.dll v C:/...php/extension ? Jo a pokud mas linuxi tak je ta knihovna na ovladani kterekoli databaze taky zvlast (neni implicitne soucasti php).
jid
Profil *
Knihovnu php_mssql.dll mám v C:/...php/extension, ale při restartu apache mi to hlásí chybu: "UNABLED TO LOAD DYNAMiC LIBRARy C:/...php/extension/php_mssql.dll - uvedená procedura nebyla nalezena!" , Kde je zakopanej PES?????? (WXP)
BooCzech
Profil *
Mě pomohlo změnit umístění extension_dit v php.ini knihovnu to najde ale beztak to nechodí tak jak má

; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
extension_dir = C:\php\extensions
slonus
Profil *
zkus tu knihovnu nakopirovat do c:\windows\system32 me to na IIS5 pomohlo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.