Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zis Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 1. 2006, 21:01:23
čus hele nevíte jak mám propojit php s sql?
nevím přesně syntaxi mssql_connect(webdatabse(moje databáze),uzivatel(sa),heslo(žádné)) a jestli ten soubor webdatabase.sql musí bejt u toho souboru.php? dik jinak mám if ($Nazev!=""): $spojeni = mssql_connect("webdatabase", "sa", ""); //mssql_select_db("webdatabase"); if (!$spojeni): echo "Nepodařilo se připojit k databázi."; else: $vysledek = mssql_execute($spojeni, "SELECT * FROM Adresy WHERE Nazev LIKE '$Nazev%'"); if (!$vysledek): echo "Chyba při provádění dotazu v databázi."; else: echo "Počet nalezených adres: ".mssql_num_rows($vysledek); echo "<TABLE CELLPADDING=2 CELLSPACING=0 BORDER=1>\n"; echo "<TR BGCOLOR=SILVER><TH>Název</TH><TH>Telefon</TH></TR>\n"; while (mssql_fetch_row($vysledek)): echo "<TR><TD>".mssql_result($vysledek, "prijmeni")."</TD>"; echo "<TD>".mssql_result($vysledek, "rodne_cislo")."</TD></TR>\n"; endwhile; echo "</TABLE>\n"; endif; endif; endif; ?> a nepropojí se mi to |
||
Raider Profil |
#2 · Zasláno: 24. 1. 2006, 21:10:16 · Upravil/a: Raider
čus hele nevíte jak mám propojit php s sql?
mssql_connect je zle. Správne je mysql_connect. Pripojiť sa môžeš nasledovne: $spojeni = mysql_connect("localhost","root","heslo") or die ("Nepodarilo sa pripojiť k serveru."); mysql_select_db("nazov_databazy",$spojeni) or die ("Nepodarilo sa nadviazať spojenie s databázou."); |
||
zis Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 1. 2006, 21:13:14
mssql_connect je zle
sorry já mám MsSql a ne MySql ale jinak ta syntaxe mi pomohla |
||
zis Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 1. 2006, 21:19:20
ale stejnak mi to přes to mssql nefachá jakoby to neznalo ale je to správně používá se to píše mi to
Fatal error: Call to undefined function: mssql_connect() in c:\inetpub\wwwroot\hledej.php on line 15 a v php.ini mám povoleno extension=msql.dll |
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 24. 1. 2006, 21:58:10
Podívej se na
http://mirrors.inway.cz/manual/cs/ref.mssql.php na instalaci. Tam se ta knihovna jmenuje jinak. |
||
zis Profil * |
#6 · Zasláno: 24. 1. 2006, 22:14:30
Kajman_:nějak sem tam koukal i dřív ale nevidim to tam
|
||
Kajman_ Profil * |
#7 · Zasláno: 24. 1. 2006, 22:19:37
The MSSQL extension is enabled by adding extension=php_mssql.dll to php.ini.
|
||
zis Profil * |
#8 · Zasláno: 24. 1. 2006, 23:07:20
no tak to mám a nic
|
||
bitbit Profil |
#9 · Zasláno: 25. 1. 2006, 08:04:37
A mas tu knihovnu php_mssql.dll v C:/...php/extension ? Jo a pokud mas linuxi tak je ta knihovna na ovladani kterekoli databaze taky zvlast (neni implicitne soucasti php).
|
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
jid Profil * |
#10 · Zasláno: 23. 3. 2006, 13:39:43
Knihovnu php_mssql.dll mám v C:/...php/extension, ale při restartu apache mi to hlásí chybu: "UNABLED TO LOAD DYNAMiC LIBRARy C:/...php/extension/php_mssql.dll - uvedená procedura nebyla nalezena!" , Kde je zakopanej PES?????? (WXP)
|
||
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
BooCzech Profil * |
#11 · Zasláno: 16. 6. 2006, 11:09:50
Mě pomohlo změnit umístění extension_dit v php.ini knihovnu to najde ale beztak to nechodí tak jak má
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside. extension_dir = C:\php\extensions |
||
Časová prodleva: 14 dní
|
|||
slonus Profil * |
#12 · Zasláno: 30. 6. 2006, 22:09:49
zkus tu knihovnu nakopirovat do c:\windows\system32 me to na IIS5 pomohlo
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0