Autor Zpráva
jersywoo
Profil *
Mám takový sql oříšek na pěkný dotaz a nevím jak na to:

vyber názvy tabulek kde se v nějaké buňce objevuje textový vzorec "AV" a buňka obsahuje jenom "AV" bez dalšího textu.

Víte někdo jak na to?
Kajman_
Profil *
No, pro některé z nás je už nepřekonatelným problémem porozumět zadání ;-)

Ale tipnul bych si, že bez aplikační vrstvy to moc dobře nepůjde.
jersywoo
Profil *
On je to v podstatě neřešitelný problém. Zavrhuji dotaz, zkusím to vyřešit jinak.
Peca
Třeba líp navrhnout databázi, nebo vyselektovat z každé tabulky uričtý sloupec a spojit je přes union.
JersyWoo
Teďka po uběhnutí dne jsem si uvědomil druhý příspěvek v této diskuzi a uvědomil jsem si špatné popsání.
Doplním to tedy.
Ve firmě běží aplikace kdy v DB (sql) je cca 400 tabulek, některé mají i 12 miliónů řádků. A nikdo si nemohl vzpomenout, do které tabulky se ukládá jedna hodnota(sloupeček), která nabývá různých hodnot. Buď "NONE" nebo "AV". Přičemž tato hodnota je v některé z tabulek cca v řádu desítek řádek(i pokud má tabulka milióny řádků). A potřeboval jsem zjisti název tabulky, kde se to vyskytuje.

No nebudu to zdržovat, nakonec si jeden kolega vzpomenul na název tabulky(výsledek 1 dne vzpomínání 3 lidí), kde se to vyskytuje.

Ale stejně by mě zajímalo, jak takový případ vyřešit sql dotazem (ale asi to nepůjde si myslím).

Slovní zápis dotazu:
Vyber všechny názvy tabulek kde se vyskytuje v jakékoliv buňce samostatně "AV" ?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0