Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 2. 2006, 19:00:31
zdravim,
nainstaloval som si phphome 2.3.2 vsetko funguje ale v phpmyadmin mi stale hadze chybu ERROR 1064, stane sa to vtedy ked chcem vytvorit v tabulke policko, ktore ma byt textom tzn. TEXT(xxx) neviete mi niekto poradit ako sa tejto chyby zbavim? |
||
mila Profil |
#2 · Zasláno: 17. 2. 2006, 21:52:11
Nějaký text k té chybě?
Většinou pomůže ho copy-paste do google, kdyby si tady nenašel řešení.. |
||
Hugo Profil |
#3 · Zasláno: 18. 2. 2006, 06:33:11
Anonymní
Error 1064 je podle googlu chyba v sql syntaxi, takže pokud sem nehodíš celý text, tak ti nikdo nepomůže. |
||
jozob Profil |
#4 · Zasláno: 18. 2. 2006, 07:42:15
Anonymní
Vytváraš to pomocou vlastného zadaného SQL kódu, alebo používaš vstavaný nástroj? |
||
jozob Profil |
#5 · Zasláno: 18. 2. 2006, 07:44:48
Anonymní
Ak používaš štandardný nástroj PMA (tj. nepíšeš si kód sám), chyba bude v phpmyadmin-e. Verzia 2.3.2 je dosť stará. možno bude problém v nekompatibilite s novšou verziou MySQL. |
||
Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 18. 2. 2006, 12:49:54
Dotaz vyzera napr takto:
---------------------------------------------------------------------- ----------------------------------- CREATE TABLE skuska ( cislo INT , meno TEXT(10) , priezvisko TEXT(20) ); ---------------------------------------------------------------------- ----------------------------------- hlasi chybu:#1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(10) , priezvisko TEXT(20) )' at line 3 ---------------------------------------------------------------------- ----------------------------------- nieco bude nekompatibilner ale ja netusim co, lebo ine typy premennych mi idu.... pouzival som phphome2.3.2 neslo to. skusil som aj phphome 2.3.4 tiez to nejde... apache server tamje 2.0.50 phpmyadmin je 2.6 mysql je 4.20 phpcko je php5.... budem nekonecne vdacny tomu kto mi pomoze vdaka :-) |
||
jozob Profil |
#7 · Zasláno: 18. 2. 2006, 12:59:58
Anonymní
TEXT nemôže mať určenú veľkosť. Neuvádzaj veľkosť, má to pevne stanovanú veľkosť, takže: CREATE TABLE skuska ( Ale to je zbytočné, radšej použi VARCHAR a tomu môžeš určiť aj veľkosť: CREATE TABLE skuska ( |
||
Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 18. 2. 2006, 13:04:49
to jozob:
varchar moze byt do 255 a ja potrrebujem dlhsie...teda nie to priezvisko a meno to bol len priklad, taka lama niesom :-) ale diky moc...bol som zvyknuty na sql v accesse a tam text musel mat velkost.... vazne diky moc....kvoli takej **** som si vlasy zacal trhat... THX |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0