Autor Zpráva
bzuK
Profil
Zdravím vás,

plánuji fotogalerii v PHP+MySQL. Pro ukládání fotek se nabízí dvě cesty:
1) fotky uložené jako normální soubory, v databázovém záznamu bude pouze url fotky
2) fotky uložené přímo v databázi ve sloupci typu BLOB

S tím BLOBem vůbec nemám zkušenosti - nepřináší to nějaká úskalí
oproti první variantě? Používá se to vůbec na fotogalerie?
Co rychlost, zátěž serveru apod.?

Díky za každou radu
koudi
Profil
No já nevim, ale co tam pozoruju, tak se moc databáze na tyhle data nedoporučuje. Já osobně na fotky používám normálně soubory. Jediná výhoda databáze je tady podle mě v uploadu - nemusíš se otravovat se safe_modem a podobnejma volovina.
Kajman_
Profil *
Databázi bych asi volil, pokud bych potřeboval hlídat, co který uživatel může vidět. Jinak osobně mám fotogalerii přes soubory - jen to nahraju přes ftp, spustím skriptík na náhledy, nastavím v db hlavičku albumu a to mi stačí. Záleží hlavně na Vás, co Vám zabere nejméně času.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.