Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
j_hajsl Profil |
#1 · Zasláno: 12. 3. 2006, 15:44:55
mám tento dotaz
SELECT * FROM clients LEFT JOIN odhady ON cl_id = odh_klient AND cl_status = 'zaplaceni' ORDER BY cl_prijmeni LIMIT 0, 10 potřebuji aby to vypsalo klienty a ti co uz maji odhad, tak cenu odhadu (a to je v tab. odhady), ale potřebuji vsechny i ty, co odhad nemaji, pouzivam tedy LEFT JOIN ... ON a ne WHERE, ale nejak to nefunguje protože to vypiše všechny klienty, nejen ty co mají cl_status = 'zaplaceni' a jak jsem vyčetl z manuálu, současné užití WHERE a ON je možné je když chci mít nějaký sloupec prázdný (např. WHERE sloupec IS NULL) ... dříve jsem si vystačil bez LEFT JOIN tak prosim o schovívavost ;-) |
||
j_hajsl Profil |
#2 · Zasláno: 12. 3. 2006, 16:30:03 · Upravil/a: j_hajsl
SELECT *
FROM clients LEFT JOIN odhady ON cl_id = odh_klient WHERE cl_status = 'zaplaceni' ORDER BY cl_prijmeni takto to funguje ... no v manualu o LEFT JOIN psali něco jiného, nebo jsem blbě četl, to spíše ... |
||
j_hajsl Profil |
#3 · Zasláno: 13. 3. 2006, 00:03:43
no tak jsem vyresil jak vypisovat a radit tada najednou ze 3 tabulek, problem ale je ze z jedne tabulky beru data 2x, a to tim zpusobem, ze po kazde si ji "prejmenuji" pomoci AS, ale neumim se k nim jinak nez vypisem danych polozek dostat ...
napr. mam SELECT *, mak.name AS mak_name, odh.name AS odh_name FROM clients LEFT JOIN users AS mak ON cl_makler = mak.user_id LEFT JOIN users AS odh ON cl_odhadce = odh.user_id a já se ptám jeslti není nějaká syntaxe SELECT *, mak.* AS mak_*, odh.* AS odh_* abych to mohl s tech tabulek tahat najednou vse bez vypisovani a prejmenovavani vsech sloupcu v tech "AS-tabulkach" ... snad jsem to vysvětlil dobře .... |
||
Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 13. 3. 2006, 13:15:00
abych to mohl s tech tabulek tahat najednou vse bez vypisovani a prejmenovavani vsech sloupcu v tech "AS-tabulkach"
Asi jen pomocí očíslovaného pole. |
||
j_hajsl Profil |
#5 · Zasláno: 13. 3. 2006, 16:26:43
Já bych to potřeboval kvůli používání fce mysql_fetch_array(), když k tomu přístupuju pomoci $vypis['sloupec'], tak je to ok, ale kdyz taham 2 ruznje veci ze stejne tabulky pod 2 ruznymi názvy, tak musim pouzit AS protoze nevim proc konstrukce $vypis['tabulka.sloupec'] mi nefunguje
|
||
Kajman_ Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 3. 2006, 16:47:26
Můžete použít ještě $vypis[poradi_sloupecku], ale rozumnější asi bude nafrkat tam ty aliasy po jednom.
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0