Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 3. 2006, 22:06:16
Zdravím,
mám velkej problém s mysql databází a jejím vypsání... Mám v databázi uložený nějaký sql kód a snažím se vypsat z tabulky A sql kód, kterej se připojuje na tabulku B a z ní už normálně vypsal dotaz... Když napíši do adresy index.php?id=1, tak by se to mělo odkázat na tabulku hlavni a id1, dosud je vše v pořádku, ale v tom id1 je kód, který se snaží vypsat data z jiné tabulky a to už nezpracuje a nezobrazí se nic, akorát v kódu je ten php kód pro výběr, ale jen v kódu a nic neudělá... Tady je kód, kterým vybírám z tabulky hlavní: <? A tady je obsah ty tabulky id1: <? Bohužel mi to naprosto nejde... Doufám, že jste mě pochopily a snad mi nějak pomůžete... Díky... |
||
Honza Hučín Profil |
#2 · Zasláno: 24. 3. 2006, 22:11:57
Nějak to nechápu. Z obou tabulek chceš číst? A proč je tam teda jednou UPDATE a ne SELECT?
|
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 3. 2006, 22:42:39
Já chci číst jen z jedné, ale aby v té jedné byl kód, kterej by četl z jiné...
A ten update patří jen počítadlu, to tam nehraje roli... |
||
Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 3. 2006, 23:10:34
Nepochopili.
Proč v tom prvním příkladě není načítání těch dat? |
||
Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 24. 3. 2006, 23:50:16
Protože normálně vybírám z databáze menu pomocí kódu:
<? A první odkaz je na sekci rodáci a tam potřebuji vypsat další tabulku: <? Ale když se snažím vypsat tabulku rodaci, tak se mi nic nevypíše, akorát je to v kódu, ale nic to neudělá... |
||
djlj Profil |
#6 · Zasláno: 24. 3. 2006, 23:53:53
No ty asi potřebuješ něco jako toto.. http://php.ftp.cvut.cz/manual/en/function.eval.php
|
||
Anonymní Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 3. 2006, 00:00:38
Eval jsem zkoušel, ale bez výsledku... Je to stále stejné...
|
||
Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 3. 2006, 20:21:19
To opravdu nikdo neví, jak vypsat z databáze kód, kterej by vybíral něco z jiný databáze? Eval mě nefunguje...:(
PS: nechci dotírat, ale docela mě to zdržuje... |
||
Hugo Profil |
#9 · Zasláno: 26. 3. 2006, 07:39:47
Anonymní
Pokud tam je čisté SQL, tak musí fungovat něco takového: $res = MySQL_Query('SELECT `sql` FROM `table`); while ($data = MySQL_Fetch_Assoc($res)) { $sql = $data['sql']; // PROVEDENI DOTAZU ZISKANEHO Z DB $res2 = MySQL_Query($sql); } P.S.: To, že tě to zdržuje je čistě tvůj problém. |
||
medden Profil * |
#10 · Zasláno: 26. 3. 2006, 13:55:15
Anonymní
Neviem, ale mám taký blbý pocit, že toto dosť smrdí zlým návrhom databáze. V praxi si príliš neviem predstaviť situáciu, kedy by si takúto potreboval. Skús to sem popísať a možno budeme schopní ti lepšie pomôcť... Inak to čo napísal Hugo by aj mohlo vcelku fungovať. |
||
juneau Profil |
#11 · Zasláno: 26. 3. 2006, 15:35:35
PS: nechci dotírat, ale docela mě to zdržuje...
Jo, to me pobavilo :) |
||
Anonymní Profil * |
#12 · Zasláno: 26. 3. 2006, 16:35:01
Medden:
Jde mi o to, že mám v databázi jména sekcí a ty vypisuji pomocí php do stránky, takže mám například adresu index.php?id=2... A takhle mám v menu odkaz na knihu návštěv, která se vypisuje stejně jako ostatní věci na stránce z databáze... Akorát, že místo knihy se vypíše kus kódu, který se ale nezpracuje a nic nedělá... PS: Nechtěl jsem aby má poslední věta (myslím tím to PS), kterou jsem napsal vyzněla tak, jak vyzněla, ale chtěl jsem tím říct, že to řeším už delší dobu, a nic mi zatím nepomohlo... |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0