Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
fimmos Profil |
#1 · Zasláno: 31. 3. 2006, 15:39:46
Dobrý den,
vím, že toto téma je tu často, ale doposud nevím co a jak s tím. Uvedu mou situaci: Web mám kompletně v utf-8. PhpMyAdmin localhost má znakovou sadu MySQL UTF-8 Unicode Porovnání v phpMyAdmin je ale nastaveno na latin1_swedish_ci, tím pádem se špatně zobrazují české znaky. Na webu je ale vše správně. Na jiném serveru mám v phpMyAdmin nastaveno porovnání latin2_general_ci, české znaky se tam taky zobrazují špatně, ale na webu jde vše dobře. Když jsem dal u jednoho sloupce porovnání utf8_czech_ci, tak v phpMyAdminovi se zobrazuje vše dobře. Jak tedy nastavit a nastovat porovnání a znakové sady správně, aby to fungovalo co nejlépe a bez problémů? Děkuji |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
souki Profil |
#2 · Zasláno: 4. 4. 2006, 18:45:32
nejspolehlivější je převést všechno do UTF-8
na tom webu kde máš nastavenou švédštinu jsi asi přidával do databáze data přes web => uložio se to úplně špatně, ale na pohled to není poznat.... překódovat to ale bude oříšek... všechny české znaky máš posunuty někam úplně do -------- ehm..... jinam |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
fimmos Profil |
#3 · Zasláno: 10. 4. 2006, 21:09:13
Vidím to tak, že vyberu přes php data z db, vymažu její obsah, nastavím správné porovnání a zase je tam vložím...
|
||
souki Profil |
#4 · Zasláno: 10. 4. 2006, 21:11:33
tak by to mělo jít.... ale když sem to já zkoušel takhle překódovat přes iconv ze švédštiny tak sme přišel o š a ž.....takže přeju hodně štěstí ;)
ale možná by stačilo dát v adminovi export a překódovat ten soubor najednou |
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 10. 4. 2006, 21:40:14
Já to na jednom webu dělal tak, že jsem to převedl na blob, upravil kódování tabulky a pak to zase vrátil na varchar či text.
Na větších datech je asi lepší zkusit nějaký export a v něm si nastavení kódování upravit. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0