Autor Zpráva
nothrem
Profil
Dá se pomocí příkazu SQL (MySQL) zjistit typ a délka sloupce v databázi?

Potřebuju to hlavně ze dvou důvodů:
1. export tabulek - potřebuju udělat vlastní export databáze přes php a jelikož dost často měním strukturu databáze (zatím ještě program vyvíjím), tak je potřeba exportovat i datové typy a velikosti polí.
2. Automatické generování formulářů - abych mohl podle typu a délky určit jaký prvek vložit do formuláře (abych pro každou tabulku nemusel dělat samostatný soubor pro editaci a výpis.

Abych to ještě objasnil:
Např. zeptám se "SELECT * FROM zakaznici WHERE nejaka podminka" a přes php foreach postupně zjistím, že tabulka obsahuje sloupce id, jmeno, adresa, cislo_objednavky. Teď potřebuju nějak zjistit, že id a cislo_objednavky je INT(6), jmeno že je CHAR o délce 60 znaků a adresa VARCHAR o délce 255 znaků.

Díky moc
Hugo
Profil
Pro export můžeš použít příkaz
SHOW CREATE TABLE

Příp.
http://de2.php.net/manual/en/function.mysql-field-type.php
nothrem
Profil
díky, přesně to jsem potřeboval, jen sem netušil že se to musí rovnou přes php a ne sql.
Hugo
Profil
nothrem

Pokud použiješ
SHOW CREATE TABLE

tak to máš přes sql a dostaneš přímo strukturu celé tabulky, což je asi nejlepší možnost pro dump.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0