Autor Zpráva
f3t3
Profil *
Dobry den. Mam problem s dotazem, konkretne pri volani fce mysql_query().
Takze abych to trochu priblizil: Mam checkbox kde zjistim jeho stav javascriptem, ktery prida podminku do dotazu (viz dale). Do promenne ulozim dotaz:

$query = "SELECT * FROM ".$_SESSION['SettingsTab']."<script>if(document.form1.engaged.checked == true)document.write(\" WHERE zadano = ''\");</script>";

Pokud promennou vypisu echem, retezec je vporadku, ale pri volani fce mysql_query

$result = mysql_query($query,$_SESSION['connection']);

mi to hlasi chybu v syntaxi. Kdyz napisu dotaz "rucne", tak funguje. Nevite v cem je problem?
koudi
Ehm, to jako mixuješ php a javascript???
Co to je za hovadinu, to přece nejde.
djlj
f3t3
Do php scriptu nemůžeš takto vložit JS podmínku, dej tam normální php podmínku...
Hugo
Tohle nemůže nikdy fungovat. PHP se provádí na serveru, ale JS až u klienta. Takže mysql dostane naprosto nesmyslný dotaz.
f3t3
Profil *
No jo, moc zkusennosti s tim nemam, to je pravda. Budu muset vymyslet nejaky jiny zpusob...da se v php nejak zjistit stav checkboxu?
koudi
všechno co odesíláš přes form je v poli $_POST
Hugo
Stejně jako jiné prvky formuláře. Pokud bude zaškrtnutý, tak v poli $_POST nebo $_GET budeš mít prvek s názvem toho checkboxu.
f3t3
Profil *
To ano, ale jde mi o to, ze pri nacteni stranky se bude muset pokazde kliknout na formular, aby se zjistil stav $_POST. Chci to odchytit automaticky pri nacteni stranky
f3t3
Profil *
edit: prvky checkboxu slouzi pro vyber urciteho druhu dat z databaze, ktere by se meli zpracovat hned po nacteni stranky
Hugo
Při načtení bude stav formuláře takový, jaký pošleš prohlížeči. Protože uživatel do toho nebude mít šanci zasáhnout.
f3t3
Profil *
Nefunguje to :( $_POST[] se naplni, jen kdyz je formular odeslan, ne pri prvnim nacteni stranky. Zkusim to jeste nejak pokoumat, presto diky
Hugo
Nějak nechápu co chceš. Stránka při načtení vypadá tak, jak ji pošleš ze serveru. Takže máš nad ní plnou kontrolu. V té době je samozřejmě pole $_POST prádné.
f3t3
Profil *
Aj moje chyba, nerekl jsem, k cemu to vlastne potrebuju a jak stranka "funguje":) Takze uzivatel nacte stranku (pod svojim id), udela nejake zmeny ve formulari (checkboxy reagujici na onclick) a ty zmeny chci nacist pri dalsim vstupu uzivatele na stranky, aby se mohl spustit dotaz od posledni navstevy. Takze budu asi ukladat sekvenci cisel napr. 01001 (do databaze/souboru), ktere budou znazornovat checkboxy1 az 5. Tyhle data nactu do promenne a pomoci if pretvorim na konkretni dotaz. Trochu slozite, asi i lamacke, ale snad to splni ucel jaky ma. Ehm .. uz to zavani offtopicem:) Puvodni dotaz mi byl osvetlen, takze jeste jednou diky
Hugo
f3t3

No, a k de je problém. Tak prostě vezmeš ty uložená data a podle nich v upravíš formulář a ten odešleš.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0