Autor Zpráva
Meldo
Profil
Da sa nejakym sposobom v zistit, ktora tabulka bola pridana do DB ako posledna?
Samozrejme hovorime o Mysql.
Kajman_
Profil *
show table status

A tam kouknout na create_time.
Meldo
Profil
A jak to zistit cez php? Potreboval by zobrazit vzdy poslednu pridanu tabulku.
Kajman_
Profil *
Asi nezbyde, než procházet všechny řádky tabulky, kterou Vám ten dotaz vrátí, a ten čas porovnávat v php.
Meldo
Profil
Hmm... to nieje moc dobre. Pri vacsom mnozstve tabuliek a zaznamov to bude asi dost pomale.
tiso
Profil
Veď ten výpis zoraď podľa nejakého kritéria, daj limit 1 a máš ten záznam ktorý chceš... Alebo si ukladaj info o tabuľkách niekam... Kvôli čomu to vlastne potrebuješ?
Hugo
Profil
tiso

show table status nejde radit, bohuzel.

Meldo

Pokud ty tabulky vytvaris skriptem, tak si muzes do spec. tabulky ukladat data vytvoreni a z toho to potom dolovat.
Meldo
Profil
Kajman_

Asi nezbyde, než procházet všechny řádky tabulky, kterou Vám ten dotaz vrátí, a ten čas porovnávat v php.
To asi nepojde. Potrebujem vediet datum vzniku tabulky, pretoze tie udaje v tabulkach budu obcas aktualizovane.

tiso
No ide o to, ze som sa pokusal spravit si fotogaleriu. Vymyslel som to tak, ze mam jednu DB a v nej kazda tabulka obsahuje jednu seriu fotiek. Cize 10 tabuliek = 10 galerii. Samotne udaje ktore su v tabulkach sa mozu menit kedykolvek, no zobrazit (vo vystupe) sa mi ma vzdy posledna pridana galeria t.j. tabulka. Este by som podotkol, ze na kazdom riadku v tabulke je jedna fotografia. Teda cesta k nej.

Ak mas nejaky iny napad, ako spravit fotogaleriu, porad :-)
Meldo
Profil
tiso
Alebo si ukladaj info o tabuľkách niekam
Asi mi neostane nic ine.
mila
Profil
Něco mi říká, že pokud aplikace během svého fungování vytváří pravidelně nové tabulky, tak je asi špatně navrhnutá.
Samozřejmě mě napadají výjimky, ale...

Na co to potřebuješ?
tiso
Profil
Ale na to musíš ísť nejak inak... Napríklad:
tabulka galerie (id, datum, nazov, popis)
tabulka fotografie (id, id_galerie, datum, cesta, nazov, popis)

...a stačia Ti 2 tabuľky
Hugo
Profil
Meldo

Kajman myslel udaje v tabulce, kterou ti vrati
show table status
tam je ulozene datum vzniku tabulky

mila

Proc by takova aplikace mela byt spatne navrzena? Casto neni jine cesty, prip. je tento zpusob vyhodnejsi.
Meldo
Profil
mila
Moc tej otazke nerozumiem. Popisal som to. Vytvorim novu fotogaleriu - vytvori sa nova tabulka. Pridam fotky - naplni sa tabulka.
Meldo
Profil
Skusal som robit galeriu aj tak, ze som mal jednu tabulku a kazdy riadok predstavoval jednu galeriu. Cestu k fotkam som oddeloval , alebo - a potom to pomocou explode() rozdeloval. Ale bolo to hrozne. Takto sa mi to zda fajn.
mila
Profil
galerie
| id | nazev | ...

foto
| id | galerie_id | img | ...

Stačí dvě tabulky. Tohle je základ relačních db...
mila♣
mila
Profil
Aby to bylo jasné, prostě si každě fotce uložíš, do které galerie patří. Přidání galerie je jen přidání jednoho řádku do tabulky galerie.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.