Autor Zpráva
milde
Profil
Dobrý den, potřebuji vytvořit tabulku. mám tento script.
Nehlásí mi žádnou chybu ani na localhost ani na serveru a tabulka se nevytvoří.
Můžete mi poradit?
Děkuju moc Milan.
<?
mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db("databaze");
mysql_query("CREATE TABLE `tabulka` (
`id` INT( 100 ) NOT NULL ,
`smailici` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs NOT NULL ,
`dat` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs NOT NULL ,
`nadpis` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs NOT NULL ,
`email` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs NOT NULL ,
`text` TEXT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs NOT NULL ,
FULLTEXT (
`text`
)
) ENGINE = MYISAM " . mysql_error());
echo "tabulka byla vytvořena"
?>
tiso
Profil
1. Kam pcháš tú chybu?
2. Skontoluj si verziu mysql, collate nejde pred 4.1
Kajman_
Profil *
jak píše tiso, mysql_error necpi do mysql_query
milde
Profil
Díky za odpověď,
jaké by tam mělo být porovnání, na localhostu mám 3.23.47 a na serveru nevím protože tam nemají žádné web rozhraní.
Nechá se nějakým příkazem zjistit verze MySQl?
Díky moc Milan
Kajman_
Profil *
porovnání žádné, kódová stránka žádná

select version()
milde
Profil
Dobrý den, opravil jsem dotaz takto:
Na localhostu se mi tabulka vytvoří .
Nevíte jak mám zjistit zda byla opravdu tabulka vytvořena?
<?
// zde je include souboru s konstantami
mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db("moje");
mysql_query("CREATE TABLE `tabulka` (
`id` INT( 100 ) NOT NULL ,
`smailici` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ,
`dat` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ,
`nadpis` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ,
`email` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ,
`text` TEXT NOT NULL
) TYPE = MYISAM ");
?>
Marty
Profil
Prepáčte odkaz na stránku v AJ, ale myslím že je to tam dobře popsané:

http://www.webdeveloper.com/forum/archive/index.php/t-40133.html
milde
Profil
Dobrý den,
už si nevím rady.
Postupuji od začátku. Použil jsem tento script. Na localhostu mi funguje perfektně a na serveru mi hlásí tuto chybu: Fatal error: Call to undefined function: mysql_create_db() in .....cesta ke scriptu...
Nevíte co s tím?
Děkuji Milan

<?
$jmeno="moje";
$spojeni=mysql_connect("localhost","root","") or die(mysql_error());
$vytvorit=mysql_create_db($jmeno, $spojeni);
echo "databaze $jmeno byla vytvořena"
?>
djlj
Profil
milde
http://cz2.php.net/manual/cs/function.mysql-create-db.php
Poznámka: Také používání mysql_create_db() bylo zavrhnuto. K zakládání nových databází používejte funkci mysql_query() společně s příkazem SQL CREATE DATABASE.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0