| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| ph@tE Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 8. 2006, 13:38:55
Potřeboval bych vědět, jak můžu vyhledávat ve více tabulkách najednou. Mám toto:
$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM freestyle WHERE (Nazev like '%$slovo%') OR (Popis like '%$slovo%') LIMIT $od,$do"); Potřeboval bych ale, aby se najednou v tomto dotazu vyhledávalo v šesti tabulkách, zkoušel jsem je oddělit čárkami, ale to je asi blbost, jak jsem zjistil. Představoval jsem si to nějak takto: $vysledek = mysql_query("SELECT * FROM freestyle,hudba,webdesign,blog,grafika,kontakt WHERE (Nazev like '%$slovo%') OR (Popis like '%$slovo%') LIMIT $od,$do"); Snad to vůbec jde... |
||
| WanTo Profil |
#2 · Zasláno: 22. 8. 2006, 13:50:53 · Upravil/a: WanTo
ph@tE
Pomocí příkazu UNION: SELECT * FROM freestyle WHERE (Nazev LIKE '%$slovo$') OR (Popis LIKE '%$slovo%') UNION ALL SELECT * FROM hudba WHERE (Nazev LIKE '%$slovo$') OR (Popis LIKE '%$slovo%') UNION ALL ... Akorát nevím, kam se má psát LIMIT, asi na úplný konec dotazu. |
||
| ph@tE Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 8. 2006, 14:00:46
Tak jsem to udělal takto ( prozatím bez limitu ) a píše mi to tuto chybu:
$result = mysql_query("SELECT * FROM freestyle WHERE (Nazev like '%$slovo%') OR (Popis like '%$slovo%') UNION ALL SELECT * FROM hudba WHERE (Nazev like '%$slovo%') OR (Popis like '%$slovo%')"); $pocet = mysql_NumRows($result); Warning: mysql_numrows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\inet_srv\http\doc_root\new\cz\obsahy\search.php on line 57 Když dám union pryč, tak to normálně funguje, ale logicky to vyhledává pouze v tabulce freestyle |
||
| nightfish Profil |
#4 · Zasláno: 22. 8. 2006, 14:10:44
za mysql_query dej echo mysql_error(); a obstastni nas chybovou hlaskou, kterou to vyhodi...
|
||
| ph@tE Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 8. 2006, 14:24:41
Toto, ale moc to nechápu:
Va-Bąe syntaxe je nějaká divná bl-Bízko 'UNION ALL SELECT * FROM hudba WHERE (Nazev like '%a%') OR (Popis' na řádku 1 |
||
| nightfish Profil |
#6 · Zasláno: 22. 8. 2006, 14:26:23
nahraď UNION ALL za UNION
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0