Autor Zpráva
hUnter
Profil
Zdravim Vas..

skusa navrhnut strukturu databazy pre webovy obchod a narazil som na tento problem.
ak chcem vypisat pomocou sql prikazu tovary tak spajam 4 tabulky dohromady
su to...
tovary, kategorie, podkategorie a tovar_skupiny (tabulka v ktorej su tri stlpce s indexami z predchadzajucich troch tabuliek)

sql dotaz vyzera takto : SELECT * FROM `tovar`,`kategorie`,`podkategorie`,`tovar_skupiny` WHERE (tovar_skupiny.tovar = tovar.tovar_id) AND (tovar_skupiny.kategoria = kategorie.kategoria_id) AND (tovar_skupiny.podkategoria = podkategorie.podkategoria_id)

Vsetko sa deje dobre pokial sa v tabulke tovar_skupiny nenajde stlpec s nulovou hodnotu... resp. ak nejaky tovar patri do kategorie ale nepatri do podkategorie...

1. Prosim Vas najde sa dobra dusa ktora si najde cas a poradi mi... ?
2. Postupujem vobec spravne co sa tyka struktury tabuliek... ?

Vopred vdaka...
Kajman_
Profil *
1. `kategorie`,`tovar_skupiny` LEFT JOIN `podkategorie` ON tovar_skupiny.podkategoria = podkategorie.podkategoria_id
hUnter
Profil
Diki moc...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0