| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Raypro Profil |
#1 · Zasláno: 24. 10. 2006, 17:20:25
Zdravím,
prosil bych o radu. V databázi mám uložené záznamy a ty chci vypsat, to není asi nic zajímavého, ale ty záznamy chci vypsat zkráceně. Tzn. V databázi je položka, kterou jsem nazval textclanku a je to typ text. A v čem je můj problém? Přiznám se bez mučení, že nevím jak vypsat jen omezený počet znaků. Například: textvlanku má 10000 znaků a já bych chtěl vypsat jen prvních 100 a já nevím jak. Pro někoho to asi bude prkotina, ale já si tu s tím lámu hlavu a nevím jak na to. Poradí někdo prosím? Děkuji |
||
| Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 24. 10. 2006, 17:33:16
substr(textclanku,1,100)
|
||
| Raypro Profil |
#3 · Zasláno: 24. 10. 2006, 17:52:59 · Upravil/a: Raypro
Zkoušel jsem tam dát podle tebe Kajman_ a nějak mi to nechce jít. Asi jsem blbej.
Mám tenhle dotaz: $guest = MySQL_Query("Select * from $clanky order by id desc"); a zkusil jsem to vyměnit za tohle: $guest = MySQL_Query("Select substr('textclanku',1,10) from $clanky order by id desc"); a také za tohle $guest = MySQL_Query("Select substring('textclanku',1,10) from $clanky order by id desc"); A nevypsalo se mi nic. Asi si říkáš že jsem blbej, ale z databázemi začínám, umím jen obyčejně vložit a obyčejně vypsat. |
||
| Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 10. 2006, 18:24:45
textclanku je sloupeček, takže se dává do zpětných apostrofů ``. Normální apostrofy to asi vrátí jako string textclanku.
$guest = MySQL_Query("Select substring(`textclanku`,1,10) as kratkytext from $clanky order by id desc"); |
||
| Raypro Profil |
#5 · Zasláno: 24. 10. 2006, 18:52:46
Asi jsem opravdu blbej, ale nakonec jsem to vyřešil jinak, nechal jsem to jak to bylo, jen jsem do kódu přidal tohle:
$textclanku = SubStr($vypis["textclanku"], 0, 100); a funguje, ale na myšlenku si mě přivedl ty, takže ti každopádně děkuji. |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0