Autor Zpráva
matak
Profil
Nevíte někdo jak převést data z VARCHAR(5) kde jsou v tomto formatu 09:55, 9:57 nebo 0:14 atd. pričemž jsou to minuty a sekundy do formátu TIME??Potřebuji sčítat údaje varchar je tedy nepoužitelný.
Casero
Profil
matak
věděl bych leda o vytvoření sloupce time...tam to naházet jako čas převodem v php..a pak jen smazat ten varchar a přejmenovat ten novej
k
Profil *
Casero
souhlas
Kajman_
Profil *
nesouhlas

alter table tabulka modify column `cas` time
k
Profil *
mel sem za to ze by se to neprevedlo na minuty a sekundy spravne. Ale kajmanovi verim:)
matak
Profil
no prave ze neprevedlo to jsem zkousel prevede se to na hodiny a minuty, time ma 8 znaku za to muj VARCHAR ma 5 znaku
Kajman_
Profil *
aha minuty sekundy... sorry

alter table tabulka modify column `cas` varchar(7);
update tabulka set `cas`=concat('0:',`cas`);
alter table tabulka modify column `cas` time;
matak
Profil
nj to jsem take zkousel, ale takto concat_ws nemelo by tam byt??
matak
Profil
jestli ano tak to nic neudělalo
matak
Profil
tak pozor ono to funguje pouzival jsem dosud concat_ws proto mi to nešlo
matak
Profil
skvělé jdu to zkusit u 250000 záznamů, tak snad to nespadne díky moc
matak
Profil
tak jak se zda je to asi problem u tak velkeho mnozstvi zaznamu nějak nejde změnit typ sloupce uz to nacita skoro ctvrt hodiny a porad to nezměnilo size varchar z 5 na 8
Kajman_
Profil *
Nechal jste při té změně přistupovat jiné aplikace k té tabulce? To by možná mohlo zlobit.
matak
Profil
no nakonec se mi sekl prohlizec, ale jak se zda operace se provedla, trvalo to cca 20 minut, zkousel jsem pote v EMS MYSQL manageru, ale problem je ze admin hostingu mi na muj popud provedl to same takze operace se provedla dvakrat tudiz jsem prisel o zaznamy minut a u 250000 to je sakra problem...
Kajman_
Profil *
I před menšími zásahy si většinou tabulku kopíruji jako zálohu.
matak
Profil
to jsem chtěl ale je tak rozsahlá, že backup ze vzdáleného počítače je dost problém, doteď nevím jak to řešit, jede to na MYSQL 4.0 a kopie je uz obrovsky problem jen kvuli znakove sade, vzdy se mi objevi chyba "column too long" tzn je problem u kazdeho radku kde je diakritika
Kajman_
Profil *
Kopii můžete udělat na tom serveru, nic stahovat nemusíte...

create table `tabulka-zaloha` .... stejne parametry jak puvodni tabulka ...
insert into `tabulka-zaloha` SELECT * FROM tabulka;
matak
Profil
da se nejak nastavit time jen pro minuty a sekundy??podarilo se mi ziskat den starou zalohu tak to nejak zkusim vyresit, ale data do teto tabulky tecou jako varchar(5) takze pouziti time je nevhodne protoze se zapisuji jako hodiny a minuty, misto minuty a sekundy
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0